Dve pravljici, dvakrat polni obiskovalcev kulturni hram v Kamniku

0
2956

Tokrat smo bili obiskovalci Doma kulture v Kamniku kar dvakrat deležni obilice plesa in glasbe. Dve pravljici v dveh ponovitvah sta obakrat napolnili dvorano in verjetno jo bodo še kdaj. Če se z prvo Sanje revnega dečka predstavili učenci plesa in baleta Glasbene šole iz Kamnika, so k pravljici  Miška si poišče nov dom,  plesalci dodali še učence Glasbene šole iz Domžal in Kamnika in slednjih je bilo kar lepo število. In tako smo tokrat v prvi spoznavali preko sanj revnega dečka plesalce, bolje plesalke, saj je dečkov bilo le za vzorec, od pripravnice, ter vse do učenk višjih razredov baleta. Tako se s pomočjo plesalk in plesa sprehodimo po dečkovih sanjah o strahu, lepoti, veselju, sreči….
In čeravno sanje niso resnične so vendar lahko lepe, kakor je bila lep in zanimiv, ter na oko in uho privlačen tokratni zaključni nastop učencev plesa in baleta Glasbene šole Kamnik. In ker so z domom vedno sitnosti, posebno kar se vzdrževanja tiče se miška, ki ji ne uspe popraviti strehe svojega starega doma odpravi iskat nov domek. Ob tem sreča številne zanimive živali najprej kukavico nato murenčke, zajčke, žabice,  medvede in veverice. S pomočjo vseh končno pride do novega suhega doma. Seveda se vseskozi ob prebiranju pravljice, ki jo res dobro interpretira Lara Podlesnik spoznavamo še z glasbili, ki nam predstavijo posamezne živali. Tako prisluhnemo kitari, klavirju, klarinetu, saksofonu, violini, violončelu flavti, trobenti, pozavni, rogu, harmoniki in številnim tolkalom. Predstavi se nam tudi Orffov orkester, ki nam  zaigra na neskončno množico zanimivih in izvirnih glasbil, če jim lahko tako rečemo. Kakšni so ti inštrumenti se boste lahko prepričali na ponovitvi pravljice  13. maja v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.
Ker želi biti kulturni hram v Kamniku  na ravni Cankarjevega doma fotografiranje ni dovoljeno, zato fotografij iz prve predstave ni, iz druge je samo zaključek in še ta je posnet na skrivaj.

djd  

Oglasno sporočilo