To ni uspelo še nikomur

0
2033
Nogometaši Domžal so v 30. kolu Prve lige Telekom Slovenije popolnoma nadigrali Maribor, ki pa je bil na koncu vseeno zadovoljnejši, saj je osvojil vse tri točke. Vodilno moštvo je na celotni tekmi uspelo sprožiti vsega en strel proti vratom Dejana Milića in še tega v 8. sekundi tekme. Takrat je v polno meril Marcos Tavares in poskrbel za najhitrejši gol v zgodovini najmočnejše slovenske lige. Preostalih 89 minut, 52 sekund in sodnikov dodatek pa je bila na igrišču le ekipa rumenih.
Dvakratni državni prvaki so dobesedno leteli po igrišču in Mariborčanov niso niti za sekundo izpustili s svojo polovice: ”Če se nekoliko pošalim, pa čeprav ni pravi trenutek za to, se še usedel nisem, pa smo že dobili gol. Od takrat naprej pa smo pokazali tisto, kar si želimo gledati na vsaki tekmi,” je v uvodu povedal Simon Rožman, ki je lahko užival v predstavi svojih varovancev. Ti so z agresivno igro popolnoma onemogočili tekmeca, ki mu ni preostalo drugega, kot da se brani globoko na svoji polovici. Na žalost je bil mariborski obrambni zid tokrat nekoliko previsok in ostalo je pri minimalni zmagi domačih: ”Delamo tisto, kar govorimo. Vselej želimo igrati tako kot smo danes. Kljub porazu moram pohvaliti igralce, saj nam je danes uspelo nekaj, kar v Sloveniji ni uspelo še nikomur. Bodoče državne prvake smo skozi celotno tekmo držali na njihovi polovici, kar je vse prej kot majhna stvar,” je bil nad predstavo svoje ekipe ponosen domžalski strateg, ki se zaveda, da na koncu štejejo le točke, tokrat lahko rečemo, na žalost: ”Po naših rezultatih boste imeli občutek, da nismo tekmovalni in da ne želimo zmagovati, a temu ni tako. Danes ste videli prave Domžale, take kot si jih želim gledati na vsaki tekmi. Gledalci, ki niso pristranski, so lahko videli našo pravo moč na igrišču. Res je, da na koncu štejejo točke, a sem prepričan, da bodo naše dobre predstave nekoč nagrajene z veliko stvarjo,” je odločno zatrdil 34-letni nogometni strokovnjak.
3 ekipa mb20170422
Čeprav so rumeni prikazali eno najboljših predstav pod vodstvom Simona Rožmana, je bilo po tekmi vzdušje v slačilnici turobno: “Moj nagovor s fanti po tekmi je šel v pozitivno smer. Zavedati se morajo, kaj smo storili danes. Res je, da tekmovalno nismo bili uspešni, a za vse ostalo si zaslužimo vse čestitke. Če nam bodo danes očitali premalo tekmovalnosti, je to povsem nerealna ocena,” je nad očitki o pomanjkanju tekmovalnosti ekipe Domžal razočaran Rožman, ki se zaveda, da se bo potrebno po porazu hitro pobrati. Domžalčane že v petek ob 20:00 v Športnem parku Domžale čaka prvenstvena tekma proti velenjskemu Rudarju, ki je v tem kolu z 0:1 izgubil na koprski Bonifiki: “Prioritetna naloga je pohvaliti igralce in jih pripraviti za naslednjo tekmo. V analizi jim moramo pokazati dobre stvari. Razen pomanjkanja koncentracije na začetku tekme in sklopa nekih nesrečnih dogodkov, ki so privedli do gola, jim ne morem ničesar očitati. Boj za drugo mesto se nadaljuje. Vsakič želimo izgledati tako kot smo na današnji tekmi. Verjamem, da se nam bo to v življenju vrnilo z dobrim, vključno z rezultati,” pozitiven ostaja Rožman, ki vztraja pri svoji viziji napadalnega nogometa.
Besedilo: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič
Video:  Sead Rošić
Oglasno sporočilo