Calcit čez praznike aktiven na vseh koncih

0
2195

Za gorskimi kolesarji Calcit Bike Teama je pester tekmovalni vikend, saj so dirkali na treh frontah. Na dirki slovenskega pokala v Završnici, ki je bila rangirana z oznako UCI C.2, je 11 kamniških tekmovalcev končalo med prvo trojico, dan kasneje je Boštjan Hribovšek na še eni dirki UCI C.2 v Vodicah osvojil tretje mesto, odlično pa se je na maratonski razdalji boril Luka Tavčar, ki je bil ob Gardskem jezeru najboljši Slovenec. Za konec tekmovalnega podaljšanega vikenda so trije Calcitovci s tekmeci opravili še na maratonu Vransko jezero Pakoštane.

V Završnici so bili znova odlični mladi Calcitovci. V kategoriji do 7 let je bila Neža Vrhovnik Papler druga in Žan Šekoranja tretji. Med deklicami do 9 let je zmagala Tajda Šoštarko, drugo mesto je osvojila Ula Ravnikar Bolčina. Jan Boltar je bil drugi v kategoriji do 13 let, Hana Kranjec je bila znova nepremagljiva med deklicami do 13 let,  Blaž Žle je slavil v kategoriji do 17 let.

Nič kaj veliko niso zaostajali tudi njihovi starejši kolegi. Uroš Mikelj je bil tretji med veterani A, Gregor Miklič med veterani B prav tako tretji. Med veterani C je bilo drugo mesto na koncu za Bojana Kemperla in tretje za Janeza Vovka. Mira Kranjec je bila druga med veterankami.

V najmočnejši kategoriji moški elite je bil najmočnejši Nizozemec Marc Bouwmeester, za njim sta končala dva Italijana, četrti pa je bil najboljši Slovenec in najboljši član Calcit Bike Teama Rok Naglič. Sedem sekund za njim je skozi cilj prišel Boštjan Hribovšek, mesto za njim pa Gregor Krajnc. Peter Zupančič je bil deseti, Simon Čibej 15. Jure Belak dirke ni končal.

»Dirka v Završnici je za mano, v mednarodni konkurenci sem dosegel  šesto mesto. Prve tri kroge se držal dober tempo nekje od 4. do 8.mesta ,zadnje tri kroge pa sem imel nekaj težav z bolečino v hrbtu, kar je na koncu zadostovalo za 6. mesto,« je povedal Krajnc.

»Tehnične težave že v startnem krogu, iz 5. mesta sem padel na zadnjo mesto. V enem krogu sem prišel že na 12. pozicijo, potem pa še guma in konec … Sprehod do feed zone in v kombi ter na pot v Vodice, kjer je naslednji dan nova tekma C.2,« je razložil Belak.

Tina Perše je četrta v kategoriji elite/U23, kjer se je za mesta borilo pet tekmovalk, poleg Peršetove od Slovenk še Tanja Žakelj, ki je suvereno zmagala.

Ob Gardskem jezeru je pedala vrtel Luka Tavčar, ki se je udeležil Ronde Extrema, maratona v sklopu Gardskega bike festivala. Tavčar je na koncu končal na absolutnem 19. mestu in je bil najboljši Slovenec, v kategoriji elite je končal na 17. mestu.

»Za licencirane tekmovalce je bila rezervirana najdaljša trasa z 90 km in 3838 m višinske razlike. Na prvem vzponu se nisem počutil najbolje, saj v nogah ni bilo prave moči, k sreči pa je tekma dolga in priložnosti za popravljanje pozicije ne zmanjka. Ko sem prišel v ritem in začel prehitevati tekmece, je vse skupaj steklo veliko lažje in začel sem uživati v tekmi. Na najvišjih delih so nas presenetile nizke temperature in tudi nekaj novega snega, kar je samo dirko le dodatno popestrilo. V cilj sem prišel na 19. mestu, kar je spričo močne konkurence spodbuden rezultat in lepa osnova za nadaljevanje sezone,« je bil zadovoljen Tavčar.

Naslednji dan je za trojico Calcitovcev sledila nova dirka, tokrat na Hrvaškem, v Vodicah, ki je bila rangirana kot UCI C.2. Odlično se je odrezal Boštjan Hribovšek, ki je v pisani mednarodni zasedbi zasedel tretje mesto, boljša od njega sta bila le Madžara Andras Parti in Marton Dina. Hribovšek je za zmagovalcem zaostal 1:48 minute, za drugim pa 15 sekund. Gregor Krajnc je bil osmi, Jure Belak 10

»Po včerajšnji tekmi v Završnici smo danes odpeljali se tekmo XCO Vodice, ki je bila ranga C2.
Sodeč po startni listu sem na hitro rekel: Mogoče bo pa danes lažja tekma kot včeraj. Kmalu po startu sem videl, da temu ne bo tako. Prvi krog sem zaključil okrog osmega mesta. Nato pa iz kroga v krog napredoval in v četrti krog smo šli trije tekmovalci od drugega do četrtega mesta. Zadnji krog nisem zdržal tempa ostalih dveh tekmovalcev in ostal sem na četrtem mestu na klanec od tehnične cone. Vedel sem, da je krog še zelo dolg zato sem vozil ves čas na robu zmogljivosti. Zadnji vzpon pred spustom pa sem začel dohitevati tretjega tekmovalca. Na vrhu vzpona je naredil napako in sestopil, kjer pa sem ga na hitro prehitel. Do cilja je bil samo še slab kilometer s spustom in nekaj ravnine, kar mi uspelo obdržati tretje mesto,« je dogajanje v Vodicah opisal Hribovšek.

»Razbita kamnita proga, zato sem res pazil na spustih, da se ne ponovi sobota. Kar nekaj časa sem pustil na spustih, ampak vseeno 10. mesto in kakšna UCI točka … Sedaj pa bodo na sporedu bolj maratoni, na katere sem čakal.

In res, naslednji dan je Belak na maratonu Vransko jezero Pakoštane dočakal prvo mesto v kategoriji Sport (37 km in 410 metrov vzpona), pravzaprav je skupaj s Hribovškom in Kranjcem dokazal svojo premoč, omenjena trojica je skupaj prišla do cilja in se razvrstila na mesta 1, 2 in 3. Naslednji tekmovalec je prišel v cilj minuto in pol kasneje.

 

Oglasno sporočilo