Dve medalji v DP v ciklokrosu

0
1799
Peter Zupančič

Cerknica je bila letošnje prizorišče državnega prvenstva v ciklokrosu. Na ravninski in hitri progi, tekmovalce je dodatno oviral še veter, so dirkali tudi člani Calcit Bike Teama. Peter Zupančič je bil drugi v kategoriji elite+U23, Matic Kranjec Žagar pa tretji med starejšimi mladinci.

Peter Zupančič

Zupančič je bil celotno dirko v ospredju, dva kroga pred koncem je vodil, na koncu pa je moral priznati premoč cestnemu kolesarju Tadeju Pogačarju, ki ga je ugnal za dve sekundi. Zupančič je v zadnjem krogu na robniku doživel še tehnično težavo, spustila mu je guma, k sreči je lahko nadaljeval s pomočjo pene.

»Ne morem verjeti, da mi je šlo tako dobro. Današnji dan ni bil preveč simpatičen in tudi proga mi ni preveč ustrezala. Bil sem zelo malo na kolesu, zato nisem vedel, kako mi bo šlo. S svojo vožnjo sem zelo zadovoljen, tudi z drugim mestom v elite kategoriji. Nekaj časa sem bil že blizu zmage, a je bil Tadej enostavno premočan. Lahko mu samo čestitam. Proga je bila dokaj ravninska in hitra, na splošno so mi všeč tehnične proge, ni pa bila zelo zabavna. Rad imam skoke. Na dirki so bile ovire, a takih jaz nisem sposoben skakat,« je povedal Zupančič.

Matic Kranjec Žagar je med starejšimi mladinci osvojil tretje mesto, pred njim sta dirko končala cestna kolesarja Blaž Avbelj in Jan Ravbar.

Mihael Štajnar je osvojil peto mesto med člani elite+U23, Simon Erjavec petega v masters 1. Hana Kranjec Žagar, zmagovalka prvih treh dirk v ciklokros v tej sezoni, se je tokrat morala zadovoljiti z drugim mestom v konkurenci deklet. Boljša od nje je bila Nuša Moroz. Ta kategorija sicer ni štela za državne naslove.

Mira Kranjec je bila četrta med ženskami v točkovanju za zimsko ligo. Urška Markič je ostala brez uvrstitve. Tjaša Sušnik je osvojila peto mesto med deklicami, Gašper Štajnar šesto med dečki.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here