Calcit Waterpolo povedel v finalu državnega prvenstva!

0
618

Začela se je finalna serija na tri zmage za naslov državnega prvaka. Glede na zaključek rednega dela DP in na rezultate polfinalnih tekem je veljal AVK Triglav Kranj za favorita. S tem se upravičeno ni strinjalo gostujoče moštvo Calcit Waterpolo Kamnik, ki je po izenačenem boju zasluženo zmagalo z rezultatom 7 : 9 (2:3, 4:3, 0: 1, 1:2).

Po začetnem pisku sodnika Margete so tekmo bolje začeli Kranjčani, vendar se je prva četrtina končala z minimalno prednostjo Kamnika. Tudi v drugi četrtini sta se moštvi izmenjevali v vodstvu in tako na odmor odšli z neodločenim izzidom. V drugem polčasu sta obe ekipi močno pritisnili v obrambi, vendar je bila Kamniška ekipa takorekoč granitna in je nasprotniku dopustila zgolj gol v šestnajstih minutah.

Triglavani so v svojo ekipo pripeljali Jašo Kadivca, ki se je vrnil iz Avstralije in je bil najboljši strelec svoje ekipe. Na drugi strani je kot vedno takrat, ko je najbolj potrebno, odlično delo opravil Matej Nastran, prvi strelec tekme s štirimi zadetki.

Žurbi: Rad bi čestital ekipi, ki so danes pokazali borbenost
»V igri smo pustili srce na igrišču, igrali smo eden za drugega, kar je na koncu pokazal tudi rezultat. Z glavo moramo že na naslednjo tekmo v Kamnik, kjer bomo imeli še navijače, kar nam bo še dodatna vzpodbuda, da gremo osvojiti še ta naslov, ki nam še manjka v Kamniku«, so bile optimistične besede Gašperja Žurbija.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar, Blaž Benkovič, Blaž Briški (1), David Lukič, Gašper Brišnik, Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak (2), Luka Sokler (1), Martin Stele (k), Matej Nastran (4), Sebastijan Novak (1), Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj, pomočnik Primož Romšak.

Naslednaj tekma bo že to sredo ob 18.30 uri na kamniškem bazenu, kjer se na tribune počasi vračajo tudi najbolj zvesti navijači.

Aleksander Sokler

https://youtu.be/JTIVFk_DDIk


Oglasno sporočilo