Savate klub Domžale uspešno z Avstrije

0
2314

Maja letos, se je Savate klub Domžale v lastni režiji udeležil odprtega prvenstva v Weizu, blizu Gradca v Avstriji.
Klub so zastopali trener Bojan Rusjan, tekmovalci: Nastja Urbanija, Andrej Breznik, Staš Podbevšek, Andraž Rojc, Andrej Burja in spremljevalka Nina Urbania.
Prva je v ring stopila Nastja Urbanija v kategoriji do 48 kg in si z neustrašno borbo priskrbela pot v finale, kjer je morala priznati premoč nasprotnici in osvojila svojo prvo srebrno medaljo na mednarodni tekmi.

.
Drugi se je pogumno boril naš najmlajši tekmovalec Staš Podbevšek na svoji prvi tekmi. Dokazal je, da se s trdim delom marsikaj doseže in si priboril prvo mesto v kategoriji do 60 kg.
V ring mu je sledil Andrej Burja v kategoriji do 65 kg. Kljub zagnanosti mu je sreča na koncu obrnila hrbet, zato je pristal na tretjem mestu in se zadovoljil z bronasto medaljo.
Andrej Breznik se je kot priznani mednarodni tekmovalec ponovno odlično izkazal, domov je odnesel srebrno medaljo.
Zadnji je naš klub v kategoriji do 85 kg zastopal Andraž Rojc. Na svoji drugi mednarodni tekmi je dosegel odlično drugo mesto. Savate klub Domžale je domov prinesel 1 zlato, 3 srebrne in bronasto medaljo. Veselimo se naslednje domače in mednarodne tekme.
Hvala organizatorju prvenstva, Hrvoje Termopilu, trenerju kluba Fightclub 300, ki je v sodelovanju z avstrijsko Savate zvezo, poskrbel za odlično organizirane borbe in dobro počutje tekmovalcev.
Zahvala tudi Občini Domžale za nenehno spodbudo naše športne aktivnosti.
V kolikor Vas zanima trening francoskega boksa v Savate klubu Domžale, ste vabljeni na trening vsak torek in četrtek od 17:30 do 19:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale. Novo sezono borilnega športa Savate začnemo septembra. Vse informacije o naši dejavnosti dobite na Facebook in Instagram profilu ter spletni strani našega društva, pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109. Lep športni savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale;
Foto: Savate klub Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here