Ne bomo se predali

0
2106

Nogometaši Domžal so šele drugič v sezoni doživeli dva zaporedna poraza. Po boleči ničli na koprski Bonifiki so bili neuspešni tudi na drugem zaporednem gostovanju. V 33. kolu Prve lige Telekom Slovenije so v ljubljanskih Stožicah z 1:3 izgubili proti ljubljanski Olimpiji, ki je z zmago Domžalčane prehitela na drugem mesto prvenstvene lestvice. Rumeni nimajo časa za žalovanje, saj jih že v sredo na Ptuju, ki bo gostil zadnji dve domači tekmi rumenih, čaka izjemno pomembna tekma proti Gorici. Slednja se je z zmago proti Rudarju varovancem Simona Rožmana približala na točko zaostanka.

Domžalsko strokovno vodstvo je v primerjavi s tekmo v Kopru naredilo dve zamenjavi v udarni enajsterici. V kader se je vrnil Zeni Husmani, ki na obali ni imel pravica nastopa zaradi štirih rumenih kartonov, na igrišče pa je od prve minute, prvič po operaciji slepiča, stopil tudi Elvis Bratanovič. V Ljubljani smo lahko v uvodnih minutah spremljali pravi derbi. Obe ekipi sta začeli odločno in po polovici prvega polčasa smo že videli dva zadetka, po vsakega na eni strani. Z golom Leona Benka v 15. minuti so povedli domači, izid pa je izenačil Bratanović, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni, drugega prvenstvenega. Tik pred odmorom je Olimpija zadela še drugič. Mojstrsko je prosti strel z 20 metrov izvedel Danijel Miškić: “Olimpija je zasluženo zmagala. Dve prekinitvi v prvem polčasu sta tekmo pripeljali v smer, ki si je nismo želeli. V prvem polčasu smo si priigrali nekaj priložnosti, ki jih ponovno nismo izkoristili,” se je na dva ključna trenutka prvega polčasa ozrl trener Simon Rožman.

2 rozman ol20170513

Domžalčani so drugi polčas dobro odprli, imeli večino časa žogo v svoji posesti, vendar proti organiziranemu in obrambno naravnanemu tekmecu niso uspeli priti do pravih priložnosti. Nekajkrat so poizkušali s streli z razdalje in s prekinitev, vendar pretirano nevarni niso bili. Na drugi strani so v 66. minuti naredili ključno napako pri iznosu žoge iz obrambe. Olimpija je to izkoristila in z golom rezervista Kingsleya Boatenga odločila končnega zmagovalca: ”S tremi prejetimi goli v Ljubljani težko zmagaš. Tekma je za nas izgubljena, a to ne pomeni, da se bomo predali. Do konca so še tri tekme in še vedno si želimo drugega mesta. Energijsko v tem trenutku nismo na ravni, ki bi si jo želeli. Počasi se bližamo koncu prvenstva, ko energija upada. Tudi iz tega vidika smo nekoliko prilagodili taktiko. Delamo manjše spremembe na igrišču. Število igralcev, ki jih imamo trenutno na voljo, je veliko manjše kot v jesenskem delu,” je razloge za upad ekipne forme pojasnil domžalski strateg, ki se zaveda, da veliko časa za počitek ni: “V tem trenutku se moramo sprostiti v glavah in v nogah ter se dobro pripraviti na naslednjo tekmo. Pred nami je tekma z Gorico, ki bo nadvse pomembna.”

4 zacetek ol20170513

Do konca letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije so ostala le še tri kola. Domžalčani imajo v boju za četrto mesto, ki po koncu sezone rumenim še zagotavlja kvalifikacije za evropsko ligo, šest točk prednosti pred Celjem, s katerim se bo pomerilo v zadnjem tekmovalnem dnevu na Ptuju. Po tem obračunu dvakratne državne prvake čaka še ena tekma proti Olimpiji in sicer 31. maja v finalu slovenskega pokala v Kopru: ”Do finala je še precej časa. Izkušnje iz preteklosti mi dajejo vedeti, da je vmes še veliko tekem, ki lahko prinesejo poškodbe, bolezni … V teh dobrih dveh tednih se lahko zgodi še marsikaj,” dogodkov ne prehiteva 34-letni nogometni strokovnjak, ki je na tokratni tekmi v Stožicah vseeno dobil nekaj odgovorov: “Danes smo dobili neke osnovne informacije. Olimpija nas je v vsakem fizičnem dvoboju nadigrala in v tem segmentu tokrat res nismo bili na pravi ravni. Do finala bo potrebno te stvari popraviti in dvigniti formo fantov. Časa je še dovolj. Edina želja je, da bi bili vsi zdravi.”

21 husmani ol20170513

Domžalski trener ni naključno izrazil te želje. V prvem polčasu je namreč nerodno padel Matija Širok in si poškodoval ključnico. Natančnejši pregledi v naslednjih dneh bodo pokazali za kako resno poškodbo gre, a že v tem trenutku lahko zapišemo, da je njegov nastop v finalu pokala pod vprašajem. Močan udarec je dobil tudi Jure Balkovec, ki bo sredino tekmo proti Gorici, skupaj z Žanom Majerjem, zagotovo izpustil. Oba sta v Ljubljani, kjer so Domžalčani s strani sodnika Mateja Juga dobili kar sedem rumenih kartonov, prejela četrti rumeni opozorili v sezoni in nimata pravice nastopa. Derbi tretje in četrte ekipe državnega prvenstva, ki ju na lestvici loči le točka, bo v sredo ob 17:00 na Mestnem stadionu na Ptuju.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

Oglasno sporočilo