Štiri medalje in trije klubski rekordi na APS za mlajše mladince

0
2096

Tudi letos smo Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke organizirali člani AK Domžale, a tokrat zaradi prenove nogometne zelenice in nato še tartanske atletske steze ne v Domžalah temveč v Celju. Uspešno tako po organizacijski plati kot tekmovalni, saj so domžalski člani osvojili eno zlato in tri bronaste medalje ter izboljšali tri klubske mejnike.

Na fotografiji: Maja Per je v teku na 2000 metrov zasedla tretje mesto, srebro ji je tokrat ušlo na prehodih preko vodne ovire

Prva domžalska medalje je romala okoli vratu metalca kladiva, še pionirja Jana Emberšiča, ki je v svoji primarni disciplini metu kladiva, ob tudi tri leta starejših tekmovalcih osvojil bronasto odličje. V igri centimetrov je z rezultatom 41,15 metra, kolikor je znašal tudi najdaljši met četrtega Celjana Blaža Rozmana – tako da je odločal drugi najdaljši met, ki je bil na strani domžalskega metalca – izboljšal tudi klubski rekord v kategoriji pionirjev U16. Pod slednjega je bil z dosežkom 39,80 od leta 2012 podpisan Rok Balantič. V metu pet kilogramov težkega kladiva je nastopil tudi Matic Križman in z metom dolgim 37,31 metra končal na šestem mestu. Pokalni naslov je romal v roke Maria Križmana iz Krke (50,25).

Luka Dacar (levo) in Luka Zdovc (desno) sta skupaj z Nejcem Povšetom in Jakobom Malijem izboljšala klubski rekord med mlajšimi mladinci

V teku na 100 metrov sta nastopila Luka Zdovc in Luka Dacar. Prvi je s časom 12,18 zaostal za pričakovanji in se na koncu uvrstil na 15. mesto, Dacarja, še pionirja, je čas 12,39 popeljal na 21. mesto.  Oba sta nato še skupaj z Nejcem Povšetom in Jakobom Malijem nastopila v štafeti 4×100 metrov, ki se je ob končnem šestem mestu veselila tudi novega klubskega rekorda. Z rezultatom 46,83 so za slabo sekundo izboljšali dosežek, ki so ga lani postavili Miha Judež, Črt Lapajne, Nejc Povše in Luka Zdovc (47,73).

Jakob Mali se je le nekaj minut pred nastopom v štafeti podal na oder za zmagovalce, potem ko je prepričljivo slavil v teku na 2000 metrov z zaprekami. S časom 6:16,02 je za dobro sekundo izboljšal osebni rekord, postavljen letos na domžalskem mitingu aprila, a kljub temu v cilj pritekel razočaran, saj se je želel spustiti pod mejo 6:10.Najbližjega tekmeca je prehitel za več kot 40 sekund.

Matic Križman (48) in Alan Radič (52) sta se oba preizkusila v dveh različnih disciplinah

Nejc Povše je pred tem izboljšal tudi osebni rekord v teku na 400 metrov, kjer je s časom 55,44 sekunde končal na 10. mestu. Svojo pestro tekmovalno nedeljo je Luka Zdovc zaokrožil še z nastopom na 200 metrov, ki ga je s časom 24,80 sekunde končal na 19. mestu.

V metu kopja je na 14. mestu končal Matevž Kosem Todorovič z dosežkom 25,68 metra, kolikor je zmogel v prvi izmed štirih serij. Deseti je bil v suvanju krogle Matic Križman (11,30 metra), dvanajsti pa Alen Radič (10,66), oba pa sta se pomerila tudi s tri leta starejšimi tekmeci, zato se njunega napada na najvišja mesta v prihodnjih sezonah ni bati. Je bil pa Alan Povsem blizu medalje v metu diska, potem ko se je z dosežkom 28,86 metra zavihtel na tretje mesto, s katerega ga je šele v zadnji, četrti seriji, izrinil Žan Baškovič (AKR/29,23).

V metu kladiva je do odličja, prav tako bronastega, prišla Tjaša Jankovič, ki je tri kilograme težko orodje zalučala 43,79 metra daleč. Slaba dva metra manj od njenega najboljšega letošnjega dosežka, a vseeno dovolj za novo odličje. Na četrtem mesu je končala še ena domžalska tekmovalka Alenka Pirnat, ki je tokrat posegla po 32,08 metra, šesta je bila Janina Drolc z osebnim rekordom 27,65 metra. Tako Tjaša Kot Alenka sta se pomerili še v metu diska in svoj nastop končali na sedmem oziroma desetem mestu. Tjaša je kilogramski disk zalučala 23,26 metra, Alenka pa 19,20 metra daleč.

Tjaša Jankovič je posegla po bronu v metu kladiva, a s svojim nastopom ni bila najbolj zadovoljna

Ob poškodbi stegenske mišice svojega optimuma v teku na 100 metrov ni mogla prikazati Kaja Alič, ki je s časom 13,54 sekunde pristala na 25. mestu, nastop na 200 metrov pa nato izpustila. Se je pa na pol stadionskega kroga podala Janina Drolc in s časom 31,94 svoj nastop končala na 51. mestu.

Poleg štafete mlajših mladincev v teku na 4×100 metrov in Jana Emberšiča v metu kladiva je nov klubski rekord izboljšala tudi Maja Per v teku na 2000 metrov z zaprekami. S časom 7:39,58 je krepko izboljšala mejnik Nine Pavlič Hren iz leta 2015 (7:56,53), boj za srebrno medaljo, ki jo je izgubila v zadnjem krogu – Ela Tekavec iz ljubljanskega Massa je tekla 7:33,98 – pa izgubila  na vodnih ovirah, kjer je vsakič zaostala preveč za svojo tekmico. V tej disciplini smo v Celju videli tudi nov državni rekord, potem ko je Karin Gošek (KLC) slavila s časom 6:48,79.

Jakob Mali je pritekel do edine domžalske zmage, a želje segajo še veliko višje

Ekipno – točke dobi prvih dvanajst uvrščenih v posamični disciplini od dvanajst navzdol proti ena – so domžalski mlajši mladinci končali na devetem mestu z osvojenimi 62 točkami (slavila je novomeška Krka s 241 točkami), naše mladinke so bile desete s 45 točkami. Ekipni naslov je šel v Ljubljano, 251 točk so ob zmagi priborile atletinje Kronosa.

Čestitke vsem!

DJ

Oglasno sporočilo