Štartaj Domžale tik pred vrhuncem dogajanja

0
2136

Vir, 24. maja 2017 – Akcija Štartaj Domžale, s katero spodbujamo v Domžalah podjetniško ustvarjalnost, je pritegnila k sodelovanju že več kot 100 mladih Domžalčanov in prebivalcev okoliških krajev. Za nami so prve štiri delavnice, ki smo jih pripravili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale skupaj z Matijo Goljarjem in drugimi sodelavci ljubljanskega Ustvarjalnika.

Mellanie Grudniik, soavtorica projekta in vodja coworking prostora Generator, je nad izredno odzivnostjo mladih in drugih udeležencev delavnic navdušena: »Veseli me, da se mladi in drugi potencialni podjetniki v tako lepem številu udeležujejo motivacijskih delavnic. Prihajajo z izjemno zavzetostjo, mnogi imajo dobre poslovne ideje, ki jih lahko popeljejo v svet podjetništva. Verjamem, da bo vsaj nekaterim uspelo.«

Na delavnicah, ki so se zvrstile v aprilu in maju, smo ponudili bodočim podjetnikom začetno znanje o tem, kaj je pomembno pri razvoju poslovne ideje in samem vstopu na trg. Delavnice smo namenili vsem, ki bi radi uresničili svojo podjetniško idejo in začeli svoj posel. Skupaj smo razpravljali o tem, kako do prave ideje za posel, kako idejo uspešno spremeniti v produkt in jo stestirati, o prototipiranju ideje pa tudi o tem, kako produkt uspešno prodati in ga predstaviti. Med udeleženci delavnic so se stkala pristna prijateljstva, nekateri se bodo v posel morda podali kar skupaj. Gabrijela Fužir Bauer, redna udeleženka delavnic, meni, da imajo ljudje ogromno idej, a ne vedo, na kakšen način jih realizirati: »Pridejo do neke točke, ko ne vedo, kako naprej, eni pridejo malo dlje, drugi obupajo prej. Takrat potrebuješ mentorja, da te pelje čez to, da ti da roko, te spodbudi in ti da navodila, kako naprej.«

Matija Goljar iz Ustvarjalnika je na delavnicah navduševal bodoče podjetnike s svojim znanjem, nasveti in edinstvenimi primeri iz poslovnega sveta.

Naslednji torek, 30. maja, bo potekala še zadnja v prvi seriji delavnic na temo »pičanja«, ki ji bo sledil veliki finale. Vsem zainteresiranim udeležencem bo Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale s svojimi mentorji na voljo za pomoč pri piljenju njihovih predstavitev v tednu pred velikim finalom. V torek, 6. junija, ob 17. uri, bodo lahko vsi zainteresirani pred komisijo in drugimi udeleženci predstavili svoje poslovne ideje in se potegovali za nagrado Generatorja. Komisija bo namreč izmed vseh kandidatov izbrala štiri zmagovalne posameznike ali ekipe, ki jim bo za nadaljnji razvoj poslovne ideje ponudila mentorstvo in brezplačno delovanje v prostorih Generatorja na Šaranovičevi 21 a na Viru pri Domžalah. Uradno odprtje Generatorja s predstavitvijo izbranih poslovnih idej se bo zgodilo še pred počitnicami, 8. junija, ob 10. uri.

Štartaj Domžale je skupni projekt Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale in Občine Domžale, ki ga izvajata s socialnim podjetjem Ustvarjalnik iz Ljubljane, ki deluje tudi po drugih slovenskih krajih z namenom spodbujanja podjetništva in zaposljivosti.

Fotografije: Lucija Berlec

 

Dodatne informacije:
Mellanie Grudniik
Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale
info@domzale-ooz.si
01 72 19 375

 

Oglasno sporočilo