Plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik uspešni na tekmah v Banja Luki, na Reki in v Radovljici

0
2028

Ta vikend je za plavalce vseh selekcij Plavalnega kluba Calcit Kamnik potekal zelo delovno.

Prva selekcija Plavalnega kluba Calcit Kamnik je s trenerjem Emilom Tahirovićem že v sredo 24. 5. 2017 odpotovala v Banja Luko na krajše priprave, ki so jih zaključili z dvodnevno tekmo, Banja Luka OPEN 2017, od 27. 5. do 28. 5. 2017, v 50 m bazenu. V močni mednarodni konkurenci 37 klubov iz Bosne in Hercegovine, Kanade, Hrvaške, Italije, Latvije, Makedonije, Srbije in Slovenije so med 366 tekmovalci nastopili tudi kamniški plavalci Maja Berlisk, Živa Dobrovoljc, Maja Helena Končar, Žana Peterlin, Lara Seretin, Maja Vezenkova in Jernej Prebil. Čeprav so sredi napornih treningov, so pokazali dobre rezultate in zabeležili 13 nastopov v finalih.

Na tekmovanju je blestel 15 letni Jernej Prebil, ki je v svoji kategoriji pometel s konkurenco in v finalih osvojil zlata odličja v disciplinah:

  • 50 m prosto s časom 54
  • 100 m prosto s časom 54.73
  • 200 m prosto s časom 2:04.52

ter 3. mesto na 50 m prsno. S seštevkom dveh najboljših rezultatov si je tako upravičeno zaslužil laskavi naslov najboljšega plavalca tekmovanja v kategoriji 14 – 15 let. Na zmagovalni oder je stopila tudi Maja Berlisk, ki je osvojila 3. mesto na 50 m hrbtno.

Druga selekcija Plavalnega kluba Calcit Kamnik, s trenerko Patricijo Zupan, je v soboto 27. 5. 2017 svoje plavalno znanje merila na 5. Mednarodnem plavalnem mitingu Rijeka 08 na hrvaškem. Ekipa naših plavalcev Maša Mikuš, Maša Varga, Taja Vejnovič, Iza Videc, Marko Gabriel Končar, Nik Peterlin, Jakob Prebil, Bor Slana, Gašper Stele, Jaka Varga in Rok Vejnovič, starih od 9 do 13 let, se je dobro izkazala. Ker se v tej sezoni še niso udeležili tekme v tujini, so se veselili nove izkušnje in novih osebnih rekordov v čudovitem bazenskem kompleksu Kantrida na Reki. Med pavzo pa so se hladili v morju. Z uvrstitvijo med najboljše sta nas navdušili Taja Vejnovič z 2. mestom na 100 m prsno in Iza Videc s 3. mestom na 50 m hrbtno.

Navijači PK Kamnik smo se veselili tudi uspehov naših najmlajših plavalcev, članov tretje selekcije, ki so se s trenerjem Jako Podjedom v soboto 27. 5. 2017 udeležili Memoriala Jožeta Rebca 2017 v Radovljici. Za našo mlado ekipo plavalcev Maša Levec, Ivana Lukan, Manca Miklič, Živa Perko, Liza Vidmar, Miha Justin, Tim Kolenko, Filip Maretić in Maj Šalej Avsec je bil to velik dogodek, saj je tekma potekala v 50 m bazenu, njihovi treningi pa potekajo v 16 m terapevtskem bazenu v CIRIUsu, zato si prav vsi zaslužijo čestitke in pohvale za svoje nastope. Pokazali so veliko dobre volje, veliko borbenosti in znanja, saj so osvojili kar 8 odličij. Ekipi se je na tekmi pridružila tudi Marja Maček Sitar iz druge selekcije.

Medaljisti v svojih kategorijah so bili:

  • Ivana Lukan: 2. mesto na 100 m prosto in 3. mesti na 50 m prosto in 50 m hrbtno
  • Manca Miklič: 3. mesto na 100 m prosto
  • Filip Maretić :1. mesto na 50 m hrbtno
  • Maj Avsec Šalej: 3. mesto na 100 m prosto
  • Marja Maček Sitar: 3. mesti na 50 m prsno in 50 m delfin

Plavalcem in trenerjem čestitamo za uspešne nastope, s katerimi ste vnesli veselje in ponos med naše navijaške vrste.

Za PKK: Helena Končar
Foto: Arhiv PKK

Ekipa navijačev

Oglasno sporočilo