V Kamniku so se srečali gospodarstveniki in podjetniki

0
2536

Včeraj popoldan je v Kamniku potekalo poslovno srečanja z naslovom »Kamniški podjetniški forum«, ki je v dvorano Doma kulture Kamnik privabil številne gospodarstvenike in podjetnike.

Pred sami Forumom se je v KIKŠtarterju odvijala 4. redna skupščina Podjetniškega kluba Kamnik, na kateri so člani Kluba spremenili Statut ter sprejeli poročila preteklega pol leta, obenem pa prisluhnili poročilu KIKŠtarter Pospeševalnika.

Skupščini pa je nato sledilo poslovno srečanje z naslovom »Kamniški podjetniški forum«, ki ga je v Domu kulture Kamnik pripravil Podjetniški klub Kamnik v sodelovanju s Časnikom Finance.

Podjetnike in gospodarstvenike je sprva pozdravil in nagovoril direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankl, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu, ki je ob tej priložnosti dejal: »V veselje nam je, da vas lahko gostimo v Kamniku. V uvodnem pozdravu smo prisluhnili besedam direktorja in glavnega urednika Časnika Finance Petra Frankla, da bi Kamnik lahko zašel v napuh. Moram biti iskren in poudariti, da ima Kamnik še veliko za postoriti. Še zdaleč nismo tam, kjer bi si želeli biti. Je pa res, da je Kamnik občina, ki ima zagotovo velik potencial, in sicer tako na področju gospodarstva kot tudi na področju turizma. Srečujemo se s takšnimi težavami, kot se srečujejo tudi drugje po Sloveniji, a počasi smo se začeli otresati tiste miselnosti in objokovanja časov, ko je bil Kamnik močno industrijsko mesto, ko je bilo celo 15.000 delovnih mest. Kamnik počasi išče novo pot. Usmerili smo se v turizem in podjetništvo ter v podjetja, kot se včasih rado reče, ki dajejo dodano vrednost. Nisem naklonjen dolgim pogovorom in raje vidim rezultate. Da bo v Kamniku in še kje druge vidnih še več rezultatov, je med drugim poskrbel tudi Podjetniški klub Kamnik, na katerega smo izredno ponosni. Podjetniki, ki ste se v tem Klubu zbrali, ste začutili, da lahko le s sodelovanjem kaj naredite oziroma naredimo. Poleg tega pa na področju mladega podjetništva in spodbujanja mladih k podjetniški miselnosti uspešno deluje tudi KIKŠtarter. In še bi lahko naštevali. Verjamem, da bo današnji pogovor ploden in se bo ob njem utrnila tudi kakšna koristna misel za naprej.«

Prisluhnili smo pogovorom, ki so jih vodili direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankl ter novinarja Časnika Finance Borut Hočevar in Jure Ugovšek. O podjetniški zgodbi Zavarovalnice Triglav je spregovoril direktor Območne izpostave Ljubljana Aleš Klement, predsednik Interblocka Joc Pečečnik pa je ob poslovnem srečanju zbranim pripovedoval o njegovi podjetniški poti ter o tem, zakaj Slovenija potrebuje močne izvoznike.

Predstavljene so bile uspešne podjetniške zgodbe, in sicer Kmetija pr’Gabršk, Nektar Natura in zmagovalna ideja KIKštarter Starup weekenda: Start up Hungry skin, o gospodarski prihodnosti Kamnika in okolice pa so spregovorili generalni direktor Calcita Matevž Kirn, direktor in večinski lastnik Iskra Mehanizmov Marjan Pogačnik, direktor Metal Profila in predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant ter direktor Elektrine mag. Urban Bergant.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo