Kamničanka Agata Zupin srebrna na evropskem prvenstvu za starejše mladince

0
2525

Kamničanka Agata Zupin je na evropskem prvenstvu za starejše mladince (do 20 let) v italijanskem Grossetu v finalu teka na 400 metrov ovire osvojila srebrno medaljo. S časom 55,96 sekunde je izboljšala svoj državni članski rekord, ki ga je dosegla dan prej v polfinalu ter za šest stotink zgrešila zmago. Zlato je osvojila Švicarka Yasmin Giger (55,90).

Maja Bedrač (Ptuj) je bila v finalu v skoku v daljino šesta (6,26 m), Lara Omerzu (Brežice), tretja slovenska finalistka zadnjega dne MEP, pa je v skoku v višino delila deseto mesto z 1,76 m.

Zupinova je že imela mednarodno normo za člansko svetovno prvenstvo avgusta v Londonu na 200 m, sedaj pa jo je dosegla tudi za 400 m ovire (56,10). “Z rezultatom sem zadovoljna, malo mi je hudo zaradi šestih stotink, ki so me kljub državnemu rekordu ločile od zlata. Toda dosegla sem drugo normo za člansko SP. S trenerjem Damjanom Zlatnarjem sva se odločila, da bom na SP nastopila na 400 m ovire, kjer imam več možnosti za vidnejši izid,” je pojasnila Zupinova.

V sobotnem polfinalu je dosegla daleč najboljši izid in s 56,52 sekunde izboljšala prejšnji slovenski članski rekord Mete Mačus, ki je 56,63 tekla 1. junija 2002 v Ljubljani. Obenem je s tedaj najboljšim evropskim izidom leta za svojo starostno skupno za slabo sekundo ugnala drugo iz kvalifikacij, Italijanko Lindo Olivieri (57,76). Slednja je bila v finalu z osebnim rekordom četrta (57,00), bron pa je s skoraj pol sekunde zaostanka za slovensko tekmovalko pripadel Finki Viivi Lehikoinen (56,49).

»Včeraj v polfinalu sem bolj zadela ritem kot v finalu, vendar je bilo danes vse veliko hitrejše. Do osme ovire sem tokrat prišla na korak, zaključek pa se mi je malo zapletel in to moram še popraviti. Kljub temu sem dosežka zelo vesela in je odlična motivacija za naprej ter tudi spodbuda za mojo prvo veliko člansko tekmo prihodnji mesec,« je dodala Zupinova.

Za tretje mesto v skoku v daljino je bilo dovolj 6,32 m. Bedračevo, ki je največjo daljavo zmogla v tretji seriji, je od te meje ločilo osem centimetrov. Omerzujeva je v prvih poskusih preskočila letvico na 1,72 m in 1,76 m, na 1,79 m pa je bila trikrat neuspešna. Za bron je bilo treba skočiti 1,85 m.

Vir: STA

Oglasno sporočilo