Mednarodni  balinarski turnir

0
2170

Tradicionalni mednarodni balinarski turnir za pokal Občine Domžale je ob državnih prvenstvih največje tekmovanje, organizirano na Količevem. Letošnje je bilo 5. julija 2017

Po kratkem slovesnem začetku so se ves dan vrstila medsebojna srečanja balinarjev, ki so pokazali veliko natančnosti, izkušenj, hrabrosti pa tudi prijateljevanja. Kot je povedal vodja turnirja, tudi glavni sodnik, Jakob Zanoškar, je tekmovanje potekalo brez težav, gostitelji pa so poskrbeli tudi za prijetno počutje, saj so gostujočim ekipam ob pomoči sponzorjev zagotovili celodnevno oskrbo, kljub vročini pa jim je pokrito balinišče ves dan zagotavljalo prijetno senco.

Po kvalifikacijah in izločilnih bojih so bile najbolj zanimive polfinalne in finalna borba, v kateri so zmagali »tujci«, nekdanji tekmovalci BŠK Budničar, ki so premagali gostitelje. Za tujce so balinali Branko Magerl, Uroš Markič in Karl Kuzma, za domačo ekipo pa Stane Žavbi ml., Cveto Lanišek in Domen Grašič. Tretje mesto je po dvoboju z balinarji iz Ihana osvojila ekipa Gališča, ihanski balinarji so bili četrti, peto  mesto je pripadlo Opatiji, šesto Domžalam, sedmo Strahovici, osmi pa je bil Mengeš. Ob koncu so organizatorji najboljšim balinarjem podelili medalje in pokale, zmagovalna ekipa pa je prejela tudi prehodni pokal, ki jim ga je v imenu gostiteljev podelil član vodstva Stane Žavbi.

Zmagovalcem letošnjega mednarodnega balinarskega turnirja za Pokal Občine Domžale, iskrene čestitke, sponzorjem, predvsem Občini domžale, Gostišču Park Domžale in Gostinskemu podjetju Trojane, iskrena hvala, balinarjem s Količevega pa še veliko uspeha!

 Balinarski športni klub Budničar Količevo

Vera

Oglasno sporočilo