Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25.9. do 1.10.2017)

0
2084

25.09.2017
VLOM V STANOVANJE
V kraju Mekinje je bilo vlomljeno v stanovanje. Z ogledom so policisti ugotovili, da je neznanec na vzvod vlomil skozi vrata terase v stanovanje. Pregledal je notranjost in iz nje odtujil prenosni računalnik. Materialna škoda skupaj 1700 eur. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA PRI QLANDIJI
Policisti so bili napoteni na Livarsko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju so ugotovili, da je neznani voznik pri manevriranju na parkirišču trčil v parkiran avto in s kraja odpeljal, ne da bi lastnici parkiranega avtomobila nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih so policisti povzročitelja izsledili in mu izdali globo za prekršek.

26.09.2017
PRETEP MED OČETOM IN SINOM
V zdravstveni dom Kamnik se je zglasil občan, ki je bil udeležen v pretepu. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se sprla oče in sin, pri čimer je sin očeta s pisarniškim stolom večkrat udaril po glavi. Oče je pri tem zadobil telesne poškodbe in je bil odpeljan na urgenco. Policisti nadaljnje zbirajo obvestila in bodo zoper sina podali kazensko ovadbo.

TATVINA GORIVA S PARKIRANEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni, da je v Mekinjah prišlo do tatvine goriva iz parkiranega vozila, in sicer je neznanec iz rezervoarja za gorivo odtujil okoli 50 l dizla. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

27.09.2017
VLOM V DVE PODJETJI
Na policijsko postajo je poklical občan in prijavil vlom v podjetje. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec preko noči splezal skozi manjše pritlično okno, strgal komarnik, vstopil v prostor katerega je pregledal in odtujil šiviljske škarje v vrednosti 30 evrov. V sosednjem podjetju je neznani storilec prav tako preplezal odprto okno in nato iz prostorov odtujil varilni aparat in kotno brusilko v vrednosti 3.100 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI
V Stahovici je prišlo do prometne nesreče, kjer se je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Črnivca proti Kamniku ter iz neznanega vzroka zapeljala na nasprotni vozni pas. Pri tem je s prednjim delom osebnega avtomobila trčila v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil drug voznik. V prometni nesreči sta bila oba udeleženca lažje telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na urgenco v Ljubljani. Nastala skupna materialna škoda cca. 6.020 EUR.

28.09.2017
SPUŠENI PNEVNATIKI NA VOZILU
Pred eno izmed trgovin v Kamniku je neznanec na parkiranem vozilu spustil pnevmatike. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznanec na parkiranem vozilu spustil obe desni pnevmatiki. Znakov kaznivega dejanja ni bilo.

29.09.2017
SPOR MED OČETOM IN SINOM
V enem izmed stanovanj v Kamniku je prišlo do spora med očetom in sinom. Na kraju je patrulja ugotovila, da oče ni hotel dati sinu denarja zaradi česar je pričel na njega vpiti in v jezi iz omare pričel metati svoje cunje. Zoper sina bodo policisti izdali globo za kršitev javnega reda in miru.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA GROŽNJE
Na policijski postaji Kamnik se je zglasila oškodovanka in povedala, da ji je tega dne preko SMS sporočil grozil bivši mož. Policisti so sprejeli zapisnik in sledi kazenska ovadba.

30.09.2017
POSKUS UBOJA
V Kamniku se je v zasebnem prostoru zgodil poskus uboja, kjer je 71-letnik med prepirom z ostrim predmetom poškodoval 66-letnika, pri čemer moška nista v sorodu. 66-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so mu nudili nujno medicinsko pomoč. 71 letniku pa so policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

01.10.2017
VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
Patrulja je pri kontroli prometa na Ljubljanski cesti opravila kontrolo voznika. Med postopkom je bilo zaznati očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pri pravilni uporabi pokazal 0,65mg/l. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prav tako pa zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo