Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 10. do 22. 10. 2017

0
2609

16. 10. 2017
VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA IN KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola (0,49 mg/l). Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bilo vozniku začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog. Voznik prepovedi policistov ni upošteval, saj je z vožnjo po
postopku nadaljeval in bil s strani policistov ponovno ustavljen v Zgornjih Jaršah. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku na podlagi 23. člena navedenega zakona njegov osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Med postopkom je voznik zmerjal in žalil policiste zaradi česar mu je bil zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog, prav tako pa
bodo policisti zoper voznika zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

18. 10. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije s strani voznika osebnega vozila in zaradi nepravilne smeri vožnje kolesarke, katerima so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je bila kolesarka telesno poškodovana in je bila odpeljana z reševalnim vozilom.

19. 10. 2017
ASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V IHANU
Policisti PP Domžale so imeli v Ihanu v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

19. 10. 2017
ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika kolesa z motorjem, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo kolo z motorjem na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

20. 10. 2017
TATVINA GRADBENEGA MATERJALA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini gradbenega materiala na gradbišču v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec iz gradbišča pri O.Š. Preserje pri Radomljah, odtujil šest veder kuril plast mase in 64 kg lepila za kartonske lamele, z opisanim dejanjem je podjetje oškodovano za 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v kraju Gradišče pri Lukovici v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

20. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

21. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

21. 10. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na parkirišču trgovine Tuš v Domžalah odtujil tam parkirano, odklenjeno, kolo, znamke Pony, neznanih in številk okvirja, sive-rdeče barve, z opisanim je lastnika oškodoval za 90 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 10. 2017
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH ESTNEGA PROMETA V RAFOLČAH
Policisti PP Domžale so imeli v Rafolčah v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Slednje je še toliko bolj pomembno ob dejstvu, da se bližajo prazniki (31. 10. 2017 – Dan Reformacije in 1. 11. 2017 – Dan spomina na mrtve), kar pomeni, da je potrebno še dodatno poskrbeti za varnost premoženja (dosledno zaklepanje prostorov in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov in ostalo).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo