Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16.10. do 22.10.2017)

0
2469

16.10.2017
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na v bližini Ciriusa v Kamniku odtujil mobilni telefon znamke, Micro Soft 640 LTE, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
Na policijski postaji je oškodovanka prijavila tatvino denarnice, ki se je zgodila v Kliničnem centru Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjene omarice v kletnih prostorih Kliničnega centra, odtujil črno lakasto denarnico z vsebino in jo oškodoval za okoli 100 evrov.

17.10.2017
VLOM V LOKAL
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v bar na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v lokal in iz notranjosti odtujil cigarete in lastnika oškodoval za okoli 2500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SUM VOŽNJE POD VPLIVOM PSIHOAKTIVNIH ZDRAVIL
Policista sta v Stahovici imela v postopku voznico, ki je kazala očitne znake, da vozi vozilo pod vplivom psihoaktivnih zdravil. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih zdravil je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil, ki je bil pozitiven, zato je bil izpolnjen zapisnik za voznico pa odrejen strokovni pregled v ZD Kamnik. Po analizi sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

18.10.2017
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, in je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

19.10.2017
CPP PREKRŠEK
Policista sta imela v naselju Mali hrib v postopku voznika tovornega vozila, ki je kršil določila zakona v cestnem prometu s tem, da je v naselju prekoračil hitrost za več kot 50 km zato mu je bilo na podlagi 113. a člena ZP-1 odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

20.10.2017
POSTOPEK S TUJCEM
V naselju Kamnik smo imeli policisti v postopku tujca, ki v Republiki Slovenji biva brez prijavljenega bivališča in s tem nima urejenega nobenega statusa. Ravno tako je v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega dovoljenja, zato mu je bilo na podlagi 23. člena ZPrCP, vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper tujca pa je bil na sodišču Tujec izveden takojšnji postopek.

21.10.2017
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policisti smo v naselju Loke ustavili voznika osebnega avtomobila, ki imel 0,81 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

22.10.2017
PSIHIČNO NASILJE V DRUŽINI
Policisti smo v obravnavali nasilje v družini. Ugotovljeno je bilo, da je žena že šest let izvajala psihično nasilje nad svojim možem tako, da je grdo ravnala z njim in ga priganjala iz skupnega bivališča. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

 

Oglasno sporočilo