JK Bežigrad, katerega del je Judo klub Kamnik, pobral skupno zmago!

0
4576

Judo klub Bežigrad, ki ima izpostavo tudi v Kamniku – Judo klub Kamnik, prepričljivo zmagovalec mini Nagaoke in drugi na Nagaoki.
Skupno je osvojil 11 zlatih, 4 srebrne in 11 bronastih kolajn. Mednarodno tekmovanje, ki šteje tudi za slovenski pokal, se je v dveh delih odvijalo 18. In 19.11. v Hali Tivoli!
Kamniški del je imel predstavnike v U14, saj mlajši še nabirajo izkušnje na tekmovanjih Male šole juda, starejši pa že trenirajo in tekmujejo za Bežigrad.

Z leve judoisti Kamnika: Nemanja Kosić, Brina Frece, Enja Mijovski, trenerja Jan ​​​​Hvalec in Janja Lamut

Najbolj se je pri Kamničanih izkazal moški del, saj sta si tako Jakob Plantarič, kot Nemanja Kosić boje za kolajno v kat.nad 66 kg med 17 borci priborila s tremi zmagami. Nemanja je bil celo v polfinalu, kar kaže na izjemen potencial, saj je z judom začel pred letom dni, a na koncu je zmanjkalo nekaj izkušenj, da bi si v taki konkurenci judoista priborila kolajno. Na koncu sta zasedla 5. in 7.m.
Dekleti Enja Mijovski in Brina Frece, ki sta tudi tekmovali v istitežinski kategoriji do 57kg, sta dosegli enak končni kot rezultat kot fanta 5. In 7.mesto, le z manj borbami. Potrebno je dodati, da pa je bila pri dekletih širša konkurenca boljših bork in ta veliko bolj izenačena. Dekleti sta odlično začeli, pokazali velik napredek v širini juda in tekmovalnemu duhu, a jima je zmanjkalo nekaj tekmovalnih izkušenj za kolajno. V naslednjem letu bo Brina še ostala v tej starostni kategoriji in ji bodo letošnje izkušnje gotovo pomagale do visokih rezultatov!

Novica za rubriko IZREDNO, da je Mengšan Nik Purnat, ki je še lani treniral v JK Kamnik, zdaj pa se razvija dalje v Bežigradu, v nizu zmag v letošnji sezoni, z zmago na Nagaoki okronal še zmago v skupnem seštevku slovenskega pokala vseh težinskih kategorijah skupaj, v starosti U14 (starejši dečki)!

ČESTITAMO IN SMO PONOSNI NA TAKE DOSEŽKE!

Janja L.

Oglasno sporočilo