Kronika Policijske postaje Kamnik (od 1.1. do 6.1.2018)

0
2222

01.01.2018
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na Šutni obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobegom povzročitelja s kraja nesreče. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve povzročitelja in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

NESPORAZUM ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANEGA VOZILA
Patrulja je bila poslana v Domžale, kjer je prišlo do nesporazuma zaradi nepravilno parkiranega vozila pred hišo, nakar je eden od udeležencev zapeljal po zelenici prijavitelja, kar ga je zmotilo. Lastnici nepravilno parkiranega vozila pa je bil izdano opozorilo po zakonu v cestnem prometu.

02.01.2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri so zasegli samozapiralno vrečko z neznano rjavo-zeleno posušeno snovjo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NEZAVAROVAN PES NA MLAKI
Obveščeni smo bili o nezavarovanem psu na Mlaki pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da se je prijaviteljica sprehajala po naselju, ko je vaški pes napadel njenega psa, katerega je imela na povodcu in ga poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper lastnika psa pa sledi ustrezen ukrep po zakonu o zaščiti živali.

03.01.2018
ALKOHOLIZIRANA VOZNICA
V okolici Kamnika so policisti imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

04.01.2018
PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Na Perovem so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je trčila v dva stoječa avtomobila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

05.01.2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku smo eni osebi zasegli vršiček neznano zeleno-rjave posušene snovi za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

06.01.2018
POSKUS VLOMA V PICERIJO
Policisti so obravnavali poskus vloma v picerijo v Kamniku. Ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do okna picerije in z dvema večjima kamnoma razbil steklo ter vstopil v notranjost. Za točilnim pultom je pregledal dva predala in omaro, vendar pa ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo