Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 1. do 28. 1. 2018

0
2855

22. 1. 2018
PRIJET PRI TATVINI ARTIKLOV V TRGOVINI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani varnostnika varnostne službe obveščeni, da so zadržali moškega, ki je v trgovini na Viru odtujil več artiklov. Ugotovljeno je bilo, da je moški v trgovini odtujil pet 0,5 litrskih steklenic Jagermeistra, po dejanju pa je bil prijet s strani varnostnika. Zoper moškega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

22. 1. 2018
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 400 litrov dieselskega goriva, ter s tem podjetje katero je lastnik tovornega vozila oškodoval za okoli 480 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi pritlična vrata vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz notranjosti odtujil gotovino v skupnem znesku 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz nje odtujil 100 EUR gotovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 1. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom nedovoljenih substanc. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 1. 2018
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA, TER ZASEG PREDMETOV V KRTINI
Policisti PP Domžale so na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v Krtini ter pri tem zasegli 750 sadik konoplje, 0,5 kg posušene konoplje, 43.340 Kuvajtskih dinarjev, 1 x večjo zlato ploščico, 150 zlatih ploščic 50 g, 17 lovskih pušk, 40 starejših pištol, 15 nožev, 1500 nabojev različnega kalibra, 41 starejših ročnih ur, ter večjo količino različnega nakita. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil, prav tako pa bodo zoper dva osumljenca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo. Prav tako so policisti v postopku z enim od osumljencev le temu zasegli brizgo v kateri je bila neznana črna smolnata snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Zoper osumljenca bodo policisti pri prekrškovnem organu PP Domžale uvedli hitri postopek.

26. 1. 2018
VLOM V OGRAJENO SKLADIŠČE IN GRADBENI ZABOJNIK V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v ograjeno skladišče in gradbeni zabojnik v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa iz kovinskih stebrov ograje odstranil več lesenih desk in tako vlomil v ograjeno zunanjo skladišče podjetja. Tam je nato pristopil do zaprtega gradbenega zabojnika v katerega je z naznanim primernim orodjem na vzvod vlomil, ter iz njega odtujil različne aparate in orodje, prav tako pa je po opisanem iz ograjenega skladišča odtujil žico. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2018
VLOM V SKLADIŠČE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v skladišče v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal kovinsko ograjo dvorišča podjetja. Tam je nato na vzvod skozi vrata skladišča vlomil v njegovo notranjost iz katere je odtujil več kosov kovinskih obešal, prav tako pa je iz dvorišča odtujil tudi več bakrenih cevi in radiatorjev. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge, o čemer so obvestili zakonitega
zastopnika mladoletnice. Zoper mladoletno kršiteljico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 1. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TOPOLAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi pritlično okno dnevnega prostora vlomil v pritlično stanovanje dvostanovanjske hiše, katere notranjost je pregledal in iz notranjosti
odtujil gotovino v različnih apoenih. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TOPOLAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi balkonska vrata dnevne sobe vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz notranjosti odtujil prenosni računalnik. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi okno, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar v različnih valutah, plačilno kartico in zlatnino. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl okno stanovanjske hiše in si tako omogočil neoviran vstop vanjo, ter iz notranjosti odtujil gotovino v tuji valuti. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za 5.026,96 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar in zlatnino. Z opisanim je neznani storilec lastnici oškodoval skupno za približno 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo