Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 2. do 25. 2. 201

0
2017

19. 2. 2018
TATVINA V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Domžalah odtuji 0,75 litrsko steklenico Jack Danielsa in nato odšel neznano kam. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za 24,19 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 16.2.2018 do 19.2.2018 med 15.30 in 7.15 uro na naslovu Trzin, Dobrave 2, razbil steklo sprednjih desnih vrat tovornega vozila znamke Volkswagen, tip Crafter, in iz notranjosti odtujil za okoli 2000 EUR različnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil denar. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 305 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA DOBU
Policisti PP Domžale so imeli na Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 2. 2018
VLOM V PERUTNINSKO FARMO NA GORJUŠI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v perutninsko farmo na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata, pisarne, nato pa še v hlev od koder je odtujil 50 kokoši in 180 jajc. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo, zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Oba udeleženca v nesreči sta bila lažje telesno poškodovana. Povzročitelju prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

21. 2. 2018
GOLJUFIJA
Na PP sta prišli občanki in prijavili kaznivo dejanje goljufije, ker sta na spletni strani fentybeauty.eu naročili in plačali kozmetične izdelke, katerih pa nista dobili. Ugotovljeno je bilo, da spletna stran ne obstaja več. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 2. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Neznani storilec je v naselju Ihan vlomil v stanovanjsko hišo, iz kater je odtujil gotovino, več kosov zlatnine in bančnih kartic. Po dejanju je neznani storilec odšel do bankomata, kjer je poskušal z eno od odtujenih bančnih kartic opraviti dvig gotovine, kar pa mu ni uspelo. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali sledi. S ciljem ugotovitve identitete storilca bodo policisti pregledali posnetke video nadzorne kamere nameščena na bankomatu, ter nadaljevali z zbiranjem obvestil.

24. 2. 2018
VLOM V GOSPODARSKO POSLOPJE
Neznani storilec je v naselju Dob na vzvod vlomil v gospodarsko poslopje, kjer je pregledal notranjost poslopja, iz katerega pa ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je na objektu nastala škoda, v približni vrednosti 100 EUR. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 2. 2018
POSKUS TAVINE VOZILA
Neznani storilec je v naselju Preserje pri Radomljah vlomil v osebno vozilo z namenom da ga odtuji. Vozilo je nato poskušal spraviti v pogon, kar pa mu
ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo