Kronika policijske postaje Domžale (od 28.2. do 6.3.2022)

0
918

28. 2. 2022 – VLOM V PARKIRANA TOVORNA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v več parkiranih tovornih vozil. Z zbiranjem  obvestil,  opravljenimi  razgovori in ogledom kraja so policisti ugotovili,  da je storilec vlomil v več kabin tam parkiranih tovornih vozil in  iz  ene  od  le  teh  odtujil prenosni računalnik. Storilec je v zgoraj opisanem lastnika oškodoval za okoli 4.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 2. 2022 – INTERVENCIJA, PRIDRŽANJE IN ODREJEN PRIPOR
Policisti  so  bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjski hiši.  Z  zbiranjem  obvestil,  opravljenimi  razgovori in ogledom kraja so policisti  ugotovili, da je vinjeni sin z materjo grdo ravnal, jo pretepal, ji  grozil  in  jo s psihičnim nasiljem in omejevanjem njenih enakih pravic spravljal  v  skupnosti v podrejen položaj. Ker je očitno vinjeni sin kljub opozorilom  in ukazom policistov s kršitvami nadaljeval in se ni umiril, so policisti  zoper  njega uporabili prisilna sredstva s pomočjo katerih so ga obvladali,  ter nato zoper njega odredili pridržanje po zakonu o prekrških. Na  kraj  je prišlo tudi reševalno vozilo ZD z dežurno zdravnico, katera je po pogovoru s pridržanim ocenila, da je sposoben za nadaljnje pridržanje. Z nadaljnjim  zbiranjem  obvestil  so  policisti  ugotovili,  da je pridržani storil kaznivo dejanje Nasilja v družini zaradi česar je bilo pridržanje po zakonu o prekrških zoper zaključeno in nato odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem  postopku. Pridržani je bil po vseh zbranih obvestilih s kazensko ovadbo  priveden  k  dežurni  PS  na  sodišče, slednja pa je zoper njega po zaslišanju odredila pripor.

2. 3. 2022 – POVOŽENJE PSA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  povoženju  psa.  Z  zbiranjem  obvestil, opravljenimi razgovori in ogledom kraja, ter vozila so policisti ugotovili, da  je  voznik osebnega avtomobila trčil v psa, kateri je pred tem nenadoma skočil  na  vozišče.  Po  trčenju  je  pes  s  kraja  pobegnil,  na  vozilu prijavitelja  pa  je  nastala  materialna  škoda  v  višini  cca.  500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 3. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Z zbiranjem  obvestil,  opravljenimi razgovori in ogledom kraja, ter vozil so policisti  ugotovili,  da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti  v  križišču trčil z voznico osebnega avtomobila. Voznica se je v prometni  nesreči telesno poškodovala in bo naknadno sama iskala zdravniško pomoč.  V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 10.000 EUR.  Policisti so vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

3.3. 2022 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je  bilo  ugotovljeno,  da  je  NN storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod  odprl  atrijska vrata dnevne sobe stanovanjske hiše in tako prišel v njeno  notranjost.  Pri  tem  je  sprožil  zvoni  alarm, zaradi česar je od dejanja  odstopil,  ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu.  Na  vratih  je  nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 3. 2022 – TATVINA ARTIKLOV IZ PRODAJALNE
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec iz prodajalen odtujil več prehrambenih in drugih artiklov ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 744,50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 3. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo  ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo med tremi voznicami OA. Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi  nepravilnega prehitevanja ene od voznic. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala  skupna  materialna  škoda,  ki  znaša okoli 3000 EUR. Policisti so povzročiteljici na kraju izdali plačilni nalog.

4. 3. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM 
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je voznik trčil v hidrant, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi  o  tem  obvestil oškodovanca ali policijo. Povzročitelj je bil s strani policistov  naknadno  izsleden. Opravljen je bil ogled vozila na katerem je nastala  materialna  škoda,  ki  znaša  okoli 500 EUR. Prav tako je nastala materialna  škoda  na hidrantu, ki znaša okoli 500 ER. Povzročitelju je bil
odrejen  preizkus  alkoholiziranosti, kateri je pokazal pozitiven rezultat. Proti  potrdilu  mu  je  bilo  začasno  za  24  ur odvzeto njegovo vozniško dovoljenje  in mu prepovedana nadaljnja vožnja. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Policisti pa so povzročitelju izdali plačilni nalog.

5. 3. 2022 – VLOM V GRADBENI KONTEJNER IN PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni, da so delavci opazili storilca, ki je vlomil v gradbeni  kontejner.  Ko  so  ga želeli zadržati je neznani storilec udaril enega  delavca,  vendar so ga ljub vsemu uspeli zadržati na kraju. Na kraju je  bilo  ugotovljeno,  da  je  znani storilec z montirnim železom na vzvod vlomil  v  kontejner pravne osebe ter tako prišel v notranjost, kjer si  je
pripravljal različna orodja. Na kontejnerju je nastala materialna škoda, ki znaša  okoli 1000 EUR. Storilcu je bila na kraju odvzeta prostost po zakonu o  kazenskem postopku in je bil odpeljal v pridržalne prostore, po postopku pa je bil izpuščen.

5. 3. 2022 – VLOM V VOZILO IN GRADBENI KONTEJNER
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v vozilo in gradbeni kontejner. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  neznani  storilec prišel na ograjeno gradišče  s  plastično  ograjo,  katero  je  na  vhodu  odprl  in vstopil v notranjost  do  gradbenih  zabojnikov.  Da  je  lahko vlomil v zabojnik, je neznani  storilec  prestavil  parkirano  tovorno  vozilo, tako da je razbil stelo  zadnjih  levih vrat in sprostil ročno zavoro ter vozilo dal v prosti tek  in  ga  potisnil naprej proti izhodu. Na gradbenem zabojniku je nato z neznanim  orodjem  odstranil ključavnico obešanko in odtujil več gradbenega orodja,  ter  s  tem  dejanjem  oškodoval  pravno  osebo za okoli 6000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 3. 2022 – KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti  so  bili obveščeni o nastavljeni železni palici čez cesto, preko katere je padel moški in se poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je  oškodovanec  po cesti peljal z električnim skirojem, pri tem pa trčil v železno palico, ki je bila položena v ograjo čez most 10-15 cm od tal in je tako  zapirala pot. Oškodovanec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana,  kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 3. 2022 – POSKUS VLOMA V TRI OSEBNA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  poskusu vloma v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  na  parkirišču  s treh osebnim vozil, z neznanim  primernim  orodjem  na  vzvod poskušala odpreti sprednja desna in leva  vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli  odtujil,  tako  da  je  dejanje  ostalo pri poskusu. Na vozilih je nastala  materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

5. 3 2022 – KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti  so  bili obveščeni o požaru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec iz malomarnosti s splošno nevarnim dejanjem povzročil nevarnost za življenje  in ljudi s tem, da je naložil drva v peč in jih zakuril, nato pa ni zaprl vrat peči, zaradi česar se je v predprostoru povišala temperatura, zaradi   katere  so  se  deformirala  vhodna  protivlomna  vrata,  vrata  v predprostor  in  manjše okno iz PVC materiala in s tem povzročil nevarnost, da bi se požar razširil na celotno stanovanjsko hišo. Nastala je materialna škoda,  ki  znaša  okoli  3000  EUR. Policisti bodo zoper storilca napisali
kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 3 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopu osebo, ki je imela v posesti manjšo količino
snovi  za  katero  se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi
zasežena  in  bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor  bo ugotovljeno, da
gre za prepovedano drogo, bo zoper kršiteljico uveden hitri postopek.

6. 3. 2022 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Na kraju je bilo  ugotovljeno, da je storilec med zgornji rok voznikovih vrat in streho vozila  potisnil neznan predmet in poskušal vozilo odpreti na vzvod, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo