Finale državnega prvenstva v vaterpolu za dečke in deklice do 15 let

0
2819

V Kopru je potekal zaključni turnir v vaterpolu za dečke in deklice do 15 let. Ekipa Vaterpolskega društva Kamnik se je na turnir podala z drugega mesta. V polfinalu je bil nasprotnik AVK Branik iz Maribora, po velikih mukah so fantje in dekle to tekmo zmagali. Vsi smo pričakovali lažji preboj v finale, končni rezultat 8-7. V finalu je ekipo VD Kamnik čakal AVK Triglav, ki je upravičil vlogo favorita na tej tekmi. Končni rezultat je bil kar visok, 16-5 v korist kranjskih vaterpolistov.

Drugo mesto je lep uspeh, do poletja, ko bo potekalo pokalno prvenstvo pa je potrebno še močno trenirat. V ekipi so bili: David Golob in Vasja Burja G. vratarja, Brina Peterlin, Gašper Brišnik, Lukas Z. Gligorovski, Matic Kordež, Urban Zupan, Aleksander Cerar, Ažbe Cerar, Blaž Nadižar, Marko Pilič, trener Primož Romšak.

V nedeljo so v Ljubljani igrali tudi naši najmlajši vaterpolisti. Osvojili so 5. mesto. Najprej so v skupini izgubili z SLO Ljubljana in Koprom, v tekmi za 5. mesto pa so tesno premagali Branik iz Maribora. Na turnirju v Ljubljani so igrali: Gole Jaša, Erik Mujanovič, Peter Mikuš, Matic Veršnik, Vane Brišnik in Maksim Z. Gligorovski.

Čestitke obema ekipama.

Besedilo in fotografiji: Dare Homar

Oglasno sporočilo