Ponovitev finala izpred dveh let so tudi tokrat dobile Pomurke (1-3)

0
1166

Z včerajšnjim finalom ženskega pokala je padel zastor na tekmovanje članic v tej sezoni. Na Kodeljevem sta se za “kanto” pomerili ekipi ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK Teleing GMT Beltinci.

V prvem delu igre sta mreži Nike Šapek in Zale Meršnik mirovali, temu navkljub pa so gledalci spremljali dobro igro. Borbena predstava deklet obeh ekip je prinesla kar nekaj vznemirjenja, a sta obe obrambi dobro opravili svoje delo, nekajkrat pa sta bili na mestu obe vratarki. Radomljanke so imele nekaj več od igre, a je pri obeh ekipah manjkala pika na i.

V drugem delu igre je 500 gledalcev videlo kar nekaj priložnosti; najprej je po levi strani pobegnila Zala Kuštrin, njen strel pa je zletel mimo daljšega kota vrat Pomurk. Kmalu za tem je na drugi strani do strela prišla Luana Zajmi, a je merila nenatančno. V 53. minuti pa so Pomurke prišle do vodstva. Po strelu Luane Zajmi se je žoga odbila od obrambe rumenih, žoga pa je našla pot do Tjaše Nemec, ki je nato s strelom v daljši kot gola Nike Šapek popeljala svojo ekipo v vodstvo.

Kmalu po vodilnem zadetku so Radomljanke prišle do dveh lepih priložnosti; najprej je prek vrat merila Katarina Gadnik, nato pa je strel Zale Kuštrin ustavila vratarka Zala Meršnik. Pomurke so povišale vodstvo po kotu Anje Prše z leve strani, na oddaljeni vratnici pa je žogo z glavo v gol poslala Vita Žolek.

Radomljanke so si kmalu priigrale novo priložnost, a je bila po podaji Barbare Kralj in strelu Zale Kuštrin znova na mestu vratarka Pomurk. V zadnjih minutah pa sta padla še dva zadetka. Tik pred koncem rednega dela je za znižanje rezultata poskrbela Izabela Križaj, ki je zadela z bližine. Že v naslednjem napadu pa je piko na i postavila Sara Makovec, ki je po prostem strelu z leve strani žogo potisnila v mrežo Radomljank in tako potrdila osmi naslov pokalnih zmagovalk za Pomurke.

Finale ženskega pokala Slovenije,
Športni park Kodeljevo

ŽNK Moje-lece.si Radomlje- ŽNK Teleing GMT Beltinci 1-3 (0-0)
Gledalcev:
500
Strelke: Križaj 89.; T. Nemec 53., Žolek 77., Makovec 90.
Opomini: Agrež, Vrhovnik; Makovec, Prša.
Sodniki: Iztok Gornjak (glavni sodnik), Tomislav Gajić, Timotej Plavše (pomočnika), Denis Halilović (četrti sodnik).
Delegat: Vlado Močnik.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Agrež, Vrhovnik (K), Križaj, Kuštrin, Gadnik (Kralj 72.), Vindišar (Predanič 62.), Ulbin (Vodušek 80.), Jerina, Milović, Golob. Na klopi: Božič, Kumer, Jagarinec, Shaqiri. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Teleing GMT Beltinci: Meršnik, Česnik (Čizmazija 83.), Korošec, Kolbl, T. Nemec, Šoronda (Sok 46.), Zajmi (Vidovič 93.), Žolek, Prša (K), Šiftar (N. Nemec 88.), Makovec. Na klopi: Nemet, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo