Sovice odlične na Evropskem prvenstvu v Helsinkih

0
2801

V Helsinkih na Finskem je 30. 6. in 1. 7. potekalo Evropsko prvenstvo v cheerleadingu, ki sta se ga udeležili tudi dve ekipi ŠD Sovice in sicer članska plesna skupina, ki jo trenirata Tjaša Šuštaršič in Klara Senica ter mladinska dekliška navijaška skupina, katere trenerja sta Lana Gavrilov in Miha Gerbec. Na evropsko prvenstvo sta se obe ekipi kvalificirali na aprilskem državnem prvenstvu. Dekleta so z visoko zastavljenimi cilji vztrajno trenirala, izpopolnjevala tehniko in se intenzivno pripravljala na najpomembnejše tekmovanje sezone.
Članice so tekmovale že v soboto in sicer v dveh kategorijah. Med cheer jazz skupinami so osvojile 5. mesto, v kategoriji cheer freestyle pom pa vrhunsko 6. mesto, pri čemer je potrebno poudariti, da je bila to kategorija z izjemno močno konkurenco 23-ih najboljših evropskih ekip. Odplesale so najboljše v letošnji sezoni in dosegle dva odlična rezultata, kar je za ekipo, ki se je prvič udeležila evropskega prvenstva v članski kategoriji, res vrhunski dosežek.
V nedeljo je tekmovala še mladinska dekliška navijaška skupina, ki je zasedla 17. mesto. To je bilo njihovo prvo evropsko prvenstvo v res močni konkurenci, zato si za nastop zaslužijo vse čestitke.
Po tekmovanju je ostalo še kar nekaj časa za raziskovanje Helsinkov, kar so si dekleta po dolgi in naporni sezoni več kot zaslužila! Sedaj pa sledi nekaj poletnega oddiha tako za tekmovalke kot trenerje, misli vseh pa bodo seveda že usmerjene proti novi sezoni in novim ciljem.
Dekletom čestitke, njihovim trenerjem pa zahvala za vse ure v telovadnici in izven nje.

Pripravili: Laura Slana in Karmen Gerič


Oglasno sporočilo