Čarobna pravljica o Pepelki se jeseni vrača v Radomlje

0
2314

Naj vas razveselimo z novico, da se muzikal Pepelka to jesen vrača na oder Kulturnega doma Radomlje. Ogledate si lahko eno izmed 4 ponovitev, med 25. in 28. oktobrom, ki jih ne gre zamuditi.  Vstopnice so že na voljo na spletni strani mojekarte.si, na njihovih prodajnih mestih in preko telefonske številke 051 230 554 (Klavdija), v predprodaji pa si jih lahko zagotovite po nižji ceni do 3. septembra.

Zagotovo ni med nami nikogar, ki ne bi poznal zgodbe o Pepelki – mladem dekletu, ki po očetovi smrti postane služkinja zlobni mačehi in polsestrama. Letošnjega januarja je zgodba zaživela tudi v muzikalu, ki je premiero v vsem svojem blišču doživel na odru Kulturnega doma Radomlje. Pepelka je dokazala, da je kljub trpljenju in zatiranju v njej dovolj moči in upanja v boljše življenje, ki jo na koncu pripelje do preobrazbe v princeso in srečen konec.

Po zaslugi izvrstne kreativne skupine mladih ustvarjalcev iz Kulturnega društva Ihan in Kulturnega društva Mlin Radomlje ter pod odličnim vodstvom režiserja Nejca Lisjaka je muzikal doživel 18 uspešnih ponovitev. V njej so si gledalci lahko ogledali izvrstne igralce, pevce in plesalce. Poleg tega obiskovalci težko ostanejo ravnodušni, saj si lahko na odru ogledajo vse elemente izvirne Pepelke – bučo, kočijo, steklene čeveljce, kraljevi banket in izredno drzno preobrazbo Pepelke v princeso. Z gotovostjo lahko povemo, da se je ta klasična pravljica v preobleki muzikala s svojo šarmantnostjo in romantičnostjo dotaknila src vseh, ki so si ogledali to čarobno predstavo – tako otroke kot odrasle, sanjače pa znova opomnila, da se sanje na koncu vendarle izpolnijo.

Za piko na i pa v predstavi vsekakor poskrbita glavna igralca, ki sta uigran par tudi zasebno – Pepelka Tjaša Hrovat in princ Uroš Steklasa. Prav slednji je med finalom zadnje februarske predstave pokleknil pred svojo princeso in jo prav zares zaprosil za roko. Tako se drugo leto vsi veselimo čisto prave pravljične poroke.

Tisti, ki ste muzikal že videli, veste, da v predstavi nastopa tudi režiser, igralec, prevajalec in pevec Nejc Lisjak, ki je muzikal tudi prevedel v krasno in spevno slovenščino. Odlično se nam predstavi kot zlobna mačeha Beulah. Glasbeni vodja, akademska glasbenica Uršula Jašovec, je odlično opravila svojo delo in se med drugim predstavila tudi kot magična dobra vila, ki na odru postreže s kar nekaj triki. Za izjemno koreografijo je zaslužna plesna mojstrica Petra Vegelj, dih jemajoča scenografija pa je delo magistrice inženirke arhitekture Urške Gregorič, številne bogate pričeske nastanejo pod budnim očesom fenomenalne frizerke Mateje Gradišek, odgovornost za kostumografijo pa je prevzela izkušena Marija Zajc Jašovec. Orkester vsebuje akademske glasbenike, ki jim poveljuje dirigent Iztok Kocen.

Poskrbite torej, da boste v času krompirjevih počitnic (25.–28. oktober) preživeli svoj prosti čas z vašimi ljubljenimi v dvorani Kulturnega doma Radomlje ob ogledu čarobnega muzikala Pepelka.

Tatjana Bonin

Oglasno sporočilo