Nuša do zmage na 5000 metrov, Maja do prve medalje na ovirah

0
1585
dig

Na Atletskem pokalu Slovenije za starejše mladince in mladinke sta pred odhodom na svetovno prvenstvo v gorskem teku v Andoro nastopili naši mladinki Nuša Mali in Maja Per. Prva je nadgradila svojo aprilsko zmago na državnem prvenstvu v dolgih tekih in na 5000 metrov slavila z osebnim rekordom 19:43,88, Maja je ob četrtem mestu na 1500 metrov zmogla do brona na 400 metrov z ovirami.

Nuša Mali je na najdaljši razdalji tekmovanja potrdila vlogo favoritinje glede na prijave. Skozi celotno progo je tekla povsem sama, najbližjo tekmico prehitela za več kot en krog oziroma dve minuti in 20 sekund. S časom 19:43,88 je tudi izboljšala osebni rekord, ki ga z rezultatom 19:57,18 postavila ob zmagi letos aprila na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih. S tem časom je skočila na šesto mesto klubske letvice, kjer z odličnim časom 17:48,04 kraljuje Špela Kržan.

Maja Per je v Novi Gorici nastopila tako v soboto kot nedeljo. Prvi dan je nesrečno ostala brez medalje v teku na 1500 metrov, kjer je o najhitrejših odločal ciljni šprint. Tek je bil vse do zadnjega kroga povsem taktičen, saj nobena izmed atletinj ni želela narekovati prehitrega ritma. V zadnjih 300 metrih je nato močno potegnila Urška Arzenšek (KLC) in slavila s časom 5:02,62, druga je skozi cilj pritekla Zala Sekavčnik (SLG/5:03,26), pred Majo pa je bila še Barbara Kok prav tako iz celjskega Kladivarja z dosežkom 5:03,53. Maja je na koncu končala na nehvaležnem četrtem mestu s časom 5:04,44. O taktičnem teku priča tudi podatek, da je naša atletinja letos že postavila osebni rekord na tej razdalji s časom 4:47,62. Arzenškova in Sekavčnikova sta prav tako prebili celo mejo 4:40.

Maja Per je sploh prvič nastopila na ovirah in dokazala, da ji tudi ta disciplina še kako leži

Drugi dan je nato Maja, ki največje uspehe beleži v disciplini 2000 metrov z zaprekami, prvič letos stopila v štartne bloke in se spoprijela s 400 metrov z ovirami. Sploh prvič je Maja nastopila na ovirah in slavila v svoji skupini s časom 1:07,82, kar je bilo na koncu dovolj za tretje mesto. Slavila je Maruša Povše (KRO/1:06,20), do drugega mesta pa je pritekla Ana Kenda (KLC) z rezultatom 1:07,24. Mlada atletinja je tako za manj kot sekundo zaostala za klubskim rekordom Bojane Vojske v kategoriji mlajših mladink, ki je že davnega leta 1994 tekla 1:06,87. ”Na ekipnem članskem prvenstvu  čez dva tedna zagotovo napadem ta mejnik, saj sem imela občutek, da je ostalo še veliko rezerve po nastopi v Novi Gorici. Disciplina sama mi je tudi zelo všeč. Tek na 1500 metrov mi žal ni uspel najbolje, saj sem pričakovala, da bom močnejša v šprintu, a je Urška močno pospešila, sama pa nisem mogla preklopiti. Škoda,” je svoji tekmi opisala Maja, ki jo zdaj čakata še dva treninga, nato pa skupaj z Nušo v petek odpotujeta v Andoro.

Čestitke dekleti in seveda uspešno tudi v reprezentančnem dresu prihodnji vikend.

DJ

Oglasno sporočilo