12. Internacionalni Karate turnir za pokal Domžal 2018

0
1979

Za zmago je domžalskim karateistom, kljub močnim Romunom, vseskozi kazalo zelo dobro. Dokončno se je tehtnica v domžalsko korist prevesila ob nastopih Neškoskega, Mršiča, Podborškove, Reparja, Eržena, katerim so zmagovalno pot utrli odlični veterani in najmlajši, tako v katah kot v kumiteju. Podboršek Karin je nastopala posamezno v treh kategorijah in bila trikrat prva in enkrat ekipno druga. Andrej Neškoski si je v katah priboril zlato medaljo mladinci in srebrno člani, v kumiteju dve zlati, mladinci in člani, ekipno trikrat drugo mesto.

Na 12. Pokalnem internacionalnem Karate-Do turnirju za ”Pokal Domžal 2018”, se je v skupnem seštevku najbolje izkazal domači Karate-Do klub Atom Domžale 1960 točk, drugouvrščeni so bili zelo številčni in tudi kvalitetni Romuni, 1925 točk in tretjeuvrščeni Madžari, 900 točk. Turnir v lepi ihanski telovadnici OŠ, je ob številnih nastopajočih iz 22. slovenskih klubov in gostov iz Romunije in Madžarske, ob sojenju sodnikov SKIF Zveze Slovenije, ponudil gledalcem nastope v katah in športnih bojih – kumiteju, posamezno v vseh starostnih kategorijah in ekipno člani – članice kate in kumite.

Na domžalskem pokalnem turnirju se je pomerila tudi skupina v parakarate, kjer so bili najuspešnejši predstavniki KK Kimon Ljubljana. 13. 10. je bil tako za marsikaterega zelo lep in razburljiv dan.

Po dveh pokalnih turnirjih, Ruše, Domžale, za SKIF Pokal Slovenije 2018, Domžale tudi to leto vodijo z 2430 točkami pred Rušami 879 točk in tretjim KD Maribor, z 417 točkami.
Tretji končni turnir, ki bo prinesel zmagovalca, bo na Tromeji – Kuzma, v Decembru, do takrat, se bodo tekmovalci in tekmovalke še naprej dokazovali na domačih in tujih prizoriščih.

Zenmedia

 

 

Oglasno sporočilo