Osmica Radomljank za četrto zmago v sezoni

0
1621

Tokrat je članska ekipa ŽNK Radomelj gostovala na razmočenem igrišču v Velesovem, kjer so se pomerile proti tamkajšnji ekipi ŽNK Cerklje. Po četrt ure igre so se znašle v zaostanku, dve minuti kasneje izenačile, do konca tekme pa so nasprotnicam nasule še sedem zadetkov.

Že omenjeno razmočeno igrišče je bilo neusmiljeno do napak igralk. Tako je po petnajstih minutah padel zadetek, potem ko so igralke obeh ekip žogo nekajkrat zgrešile, nato pa jo je Simona Jelovšek potisnila v radomeljsko mrežo in poskrbela za vodstvo domačih. Le-to ni trajalo dolgo, saj je dve minuti kasneje z roba kazenskega prostora po podaji Kaje Bratina sprožila Eva Vodušek, žoga pa je pod roko vratarke Eve Kovač končala v golu.

V triindvajseti minuti je rumene v vodstvo po globinski žogi Katarine Gadnik popeljala Monika Boh, nekaj minut kasneje pa je po desni strani pobegnila Zala Kuštrin, se usmerila proti golu in z natančnim strelom povišala vodstvo rumenih. Rezultat prvega polčasa pa je po prekršku nad Zalo Kuštrin v kazenskem prostoru postavila Katarina Gadnik, ki je uspešno izvedla enajstmetrovko.

V drugem polčasu je še drugič na tekmi zadela Zala Kuštrin, potem ko si je priborila žogo po avtu nasprotnic. Zala se je znašla tudi med podajalkami, ko je v 77. minuti s povratno podajo zaposlila Moniko Boh, Katarina Jagarinec pa je sprostila prostor v sredini, tako da je imela Monika Boh odprt strel na gol. V zadnjih minutah tekme so Radomljanke še dvakrat zadele; najprej je Zala Kuštrin po pobegu po levi zabila hat-trick, v sodniškem dodatku tekme pa je svoj prvi gol v sezoni vpisala še Katarina Jagarinec.

Radomljanke v nedeljo ob 14h čaka obračun v Ajdovščini, proti tamkajšnji istoimenski ekipi. Slednje so trenutno na zadnjem mestu, po sedmih tekmah pa še niso vpisale točke.

7. krog slovenske ženske nogometne lige, Nogometni center Velesovo

ŽNK Cerklje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-8 (1-4)
Gledalcev:
40
Strelke: Jelovšek 15.; Vodušek 17., Boh 23., 77., Kuštrin 27., 63., 88., Gadnik 33 (11-m), Jagarinec 91.
Opomin: Butković.
Sodnice: Tanja Subotić (glavna sodnica), Helena Buh, Slađana Jovičić (pomočnici).
Delegat: Ivan Žunič.

ŽNK Cerklje: Kovač, Mazi (Mikolič 70.), Kos, Jamnik (Premk 62.), Kozar (K) (Rogelj 62.), Smolnikar (Lebar 41.), Jelovšek, Alič (Meglič 70.), Slemc, Primc, Černelič. Na klopi: Robas. Trener: Primož Štrajhar.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Boh, Klopčič, Čagran (Jagarinec 74.), Križaj (K), Butković, Kuštrin, Bratina (Udovič 57.), Gadnik, Vodušek, Shaqiri. Trener: Gregor Mohar.

 

A.S.
Foto: Tomaž Strgar

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here