Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 11. do 11. 11. 2018

0
2034

6. 11. 2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način vstopil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil belo moško gorsko kolo znamke Cannondale, modela Rize 5L, tipa AllMountain, ser. številk SO81123. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 11. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ŽIČAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 11. 2018
TATVINA DELOVNEGA STROJA NA DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini delovnega stroja na Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz tovornega vozila odtujil delovni stroj znamke Atlas tipa Copko, serijskih številk BGF140143. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 11. 2018
VLOM V KRAJEVNO SKUPNOST
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v prostore krajevne skupnosti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi sanitarije objekta ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, in odtujil denar v skupni vrednosti 120 EUR. Z dejanjem je povzročil za okoli 1200 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 11. 2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zunanje terase na Ulici Nikola Tesla v Domžalah, odtujil tam parkirano odklenjeno moško kolo znamke Giant, Road 1, modre barve, št. okvirja KY7017777. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 11. 2018
TATVINA BAKRENEGA GRADBENEGA VODNIKA V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini bakrenega gradbenega vodnika v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz gradbišča v bližini naslova Loka pri Mengšu, odtujil bakreni gradbeni vodnik v dolžini 550 metrov. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 11. 2018
POŠKODOVANJE FASADE NA STANOVANJSKI HIŠI V TRNJAVI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju fasade na stanovanjski hiši v Trnjavi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec utemeljeno osumljen kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, ker je dne 8.11.2018 med 17.00 in 7.00 uro v naselju Trnjava, poškodoval del fasade na stanovanjski hiši in vrtno klop. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 11. 2018
POSKUS VLOMA V TRGOVINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v eno izmed trgovin v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil večjo navidezno okno na trgovini (zadaj stena) ter nato s kraja odšel, saj ni mogel v notranjost. Z dejanjem je povzročil za okoli 3.000 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 11. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

9. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec splezal na balkon ter nato s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 2.500 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZGORNJEM PREKARJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zgornjem Prekarju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec splezal na balkon ter nato s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 7.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 5.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2018
TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše odtujil rdeče-črno gorsko kolo znamke Scott, tipa Aspect 680, ser. številk AS80125501. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2018
INTERVENCIJA V MENGŠU IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi JRM v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je vinjen kršitelj kršil javni red in mir. Ker se kljub večkratnemu opozorilu policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo mu je bila na kraju odvzeta prostost po 109/2 ZP-1 in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitve JRM pa mu je bil izdan plačilni nalog.

11. 11. 2018
ZASEG MOTORNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 11. 2018
INTERVENCIJA V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi JRM v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je vinjen kršitelj kršil javni red in mir. Ker se kljub večkratnemu opozorilu policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo mu je bila na kraju odvzeta prostost po 109/2 ZP-1
in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitve JRM pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo