Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 21. 1. do 26. 1. 2019

0
1926

21.01.2019
TATVINA V TRGOVINI MULLER
Policisti smo bili s strani varnostnika iz trgovine Muller obveščeni o prijetem storilcu, kateri je poskušal odtujiti več izdelkov v skupni vrednosti 17,48 eur. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJE
Policisti so obravnavali vlom v stanovanje v Mostah. Neznani storilec je na vzvod skozi vrata terase poskušal priti v stanovanje, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENA DIVJAD
Policisti so na lokalni cesti Kamnik-Podgorje med obema rondojema obravnavali povoženje divjadi, katera je skočila pred vozilo prijavitelja in mu poškodovala vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano obvestilo o odstopu ogleda prometne nesreče.

22.01.2019
TATVINA IZ VOZILA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino prenosnega računalnika in denarja iz odklenjenega vozila, katerega je imela parkiranega v trgovskem centru v Ljubljani. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

23.01.2019
PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TEL. POŠKODBAMI IZVEN NASELJA BUČ
PP Kamnik je izven naselja Buč obravnavala prometno nesrečo, katera se je zgodila zaradi utrujenosti voznice, katera je zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je kljub umikanju voznika s prednjim delom vozila trčila v prednji levi del tovornega vozila.
Vsi udeleženci so zadobili lahke telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep zoper povzročiteljico prometne nesreče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.87 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
Na Šutni je bila obravnavana prometna nesreča do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

24.01.2019
TATVINA IGRALNE KONZOLE
Policisti so v trgovini Hofer obravnavali tatvino akumulatorske udarne vrtalke znamke Workzone WBT-CD006 in sicer je neznani moški visok cca. 170-180 cm, oblečen v črna oblačila s črno kapo na glavi iz police vzel vrtalko v vrednosti 59,99 eur in odšel mimo blagajne ne da bi plačal. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU
V Godiču je bil obravnavan poskus vloma v stan. hišo, in sicer je NN storilec na vzvod skozi kuhinjsko okno poskušal priti v notranjost hiše, vendar je od dejanja odstopil, ter kraj zapustil v neznani smeri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

25.01.2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
Policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na Križu. Neznani storilec je pristopil do stanovanjske hiše, splezal na streho garaže, nato pa na vzvod vlomil skozi okno v kopalnici, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano prašnato snov rjave barve-sum, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
Policisti so v Suhadolah opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

26.01.2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO V NEVLJAH
V Nevljah je bil prijavljen poskus vloma v stan. hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec pristopil do stanovanjske hiše in na vzvod skozi vrata terase poskušal priti v notranjost hiše, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here