Nov park Martina Krpana, na travniku za TEN-TEN-om v Domžalah

0
2478

ZELENE JAVNE POVRŠINE SO POMEMBNE ZA KVALITETO ŽIVLJENJA V URBANEM OKOLJU
Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale se zavedamo, da se urbana okolja z veliko hitrostjo širijo, zapolnjujejo vedno več površin in onemogočajo dostop vsem prebivalcem. Javne zelene površine so nepogrešljiv del mest in igrajo osrednjo vlogo pri izboljšanju kakovosti življenja, saj omogočajo prostor za šport, rekreacijo ter vse prostočasne dejavnosti, hkrati pa so odličen kraj za odnosno druženje in skupno preživljanje časa na prostem. Zelene površine povečujejo ekološko raznolikost mesta, spodbudno vplivajo na zdravje prebivalcev in ustvarjajo urbano okolje, ki je prijetnejše za bivanje. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da so zelene javne površine dostopne prav vsem prebivalcem in to brezplačno.

NOV PARK V NASTAJANJU
Občani ste ob sprehodu ob Zeleni osi morda že opazili spreminjajočo podobo travnika za Ten Ten, ki se s postopno in skladno Geomantsko veščino celostnega obravnavanja prostora spreminja v Park Martina Krpana, ki bo vsem občankam in občanom Domžal prinesel bioenergetsko učinkovit prostor za prijetno druženje in gibanje na prostem. V parku se že nahajajo multifunkcijsko igralo za najmlajše in objekti za gimnastiko na prostem, skoraj dokončane sprehajalne poti pa povezujejo Zeleno os, že obstoječe otroško igrišče in cesto, ki vodi v mesto. Poti razigrano vijugajo po zelenici in se združijo v centru parka, kjer se nahaja veliko kurišče. Le-to obdajajo na novo posajeni mladi hrasti, ki bodo v prihodnosti obiskovalcem parka v vročih poletnih dneh nudili senco.

POSTOPNO OŽIVLJANJE PARKA
Veseli nas, da so ga Domžalčani že posvojili, pa čeprav je še daleč od končanega. Ne čudimo se, da naša občina spada med najbolj zdrave, saj so poleg telovadcev, sprehajalcev in mladih družin, to jesen park pretekli tudi mali tekači – udeleženci jesenskega krosa za osnovnošolce, ki jih ponovno pričakujemo v maju. V juniju se nam obeta še posebej živahno dogajanje, saj bo Park Martina Krpana štart/cilj tradicionalnega Pohoda ob reki, ki povezuje.

Zavod za šport in rekreacijo Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here