Pohvale in čestitke za odlično organizacijo DP v kolesarstvu

0
2713
»Drzno izbrana trasa, ki je tekmovanju dodala poseben draž, vrhunski tekmovalci, prisotnost medijev,zagotovljena varnost, izveden protokol, gledalci ob progi, vključenost lokalnega okolja in še vrsto drugih pozitivnih dejavnikov so pripomogli, da se bo o prvenstvu še dolgo govorilo,« so v posebni zahvali, ki je bila naslovljena na župana Tonija Dragarja in Občino Domžale kot glavno organizatorko prvenstva, zapisali na Kolesarski zvezi Slovenije.
Občina Domžale je na zadnjo nedeljo v juniju gostila Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, na katerem so se pomerile kategorije moške in ženske elite ter mlajši in starejši mladinci. Start in cilj trase 14-kilometrske krožne dirke je bil v Športnem parku v Ihanu. Mlajši mladinci, mlajše mladinke in ženske elite so prevozili pet krogov, starejši mladinci sedem, kategorija U23 in člani elite pa dvanajst krogov.
Posebnost dirke je bil kilometrski makadamski odsek, ki se je prvič pojavil na državnem prvenstvu. »Upoštevali smo, da je trasa v skladu z UCI pravili in da je podobna enodnevnim klasičnim dirkam. Proga je primerna za najbolj kompletnega kolesarja. Trasa vsebuje dovolj ravnine, pravo mero klanca in ravno prav je tehnična, da bo lahko prav vsak kolesar v karavani prišel na svoj račun,« je o izboru letošnje trase povedal Andrej Hauptman, predstavnik Kolesarskega društva Rog, ki je bila poleg Kolesarske zveze Slovenije in Občine Domžale zadolžena za organizacijo letošnjega prvenstva. Vsem tekmovalcem je srečno vožnjo in z željo, da zmaga najboljši, zaželel tudi Toni Dragar, župan Občine Domžale.
Na isti trasi je bila organizirana tudi dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo – Pokal Andreja Hauptmana 2016. Tekmovalci so startali že ob 9. uri dopoldne, ob 12. uri pa so se podali na tekmovalno pot še amaterji, ki so imeli to smolo, da jih je na poti ujela nevihta z močnim dežjem, ki je dodobra namočil makadamski del trase. Tako so tekmovalci tudi v elitnem razredu prišli po štirih urah vožnje blatni in umazani v cilj. Da so gledalci dobili informacije iz prve roke je poskrbel povezovalec prireditve Anže Bašelj. Za varnost na cesti pa so poskrbeli gasilci iz društev Gasilske zveze Domžale.
Trasa državnega prvenstva: Ihan – Goričica pri Ihanu – Brdo – Dobovlje – Žeje – Brezovica pri Dobu – Dob – Podrečje – Zaboršt – Prelog – Ihan je bila zelo razgibana in speljana po vaseh, dolinah in hribih okoli Domžal.
Pred podelitvijo pokalov in medalj so nastopile plesalke članske hip hop male skupine iz Plesne šole Miki, zatem pa sta Andrej Hauptman in mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale, v družbi hostes Tjaše in Kaje (plesna skupina Domine) podelila medalje in pokale najboljšim kolesarjem in kolesarkam, ki so vozili za pokal Andreja Hauptmana:
Moški do 30 let
1. Anže Povirk
2. Tim Perpar
 
Moški do 40 let
1. Tadej Blatnik
2 Miha Marn
3. Jure Ferlež
 
Moški do 50 let
1. Mitja Oter
2. Marjan Kovač
3. Samo Majhenič
Moški nad 50 let
1. Vezenšek Igor
2. Povirk Marko
Pokale, medalje in simbolična darila za državno prvenstvo pa sta podeljevala Toni Dragar, župan Občine Domžale in Tomaž Grm, predsednik Kolesarske zveze Slovenije. Nov državni prvak v najprestižnejši kategoriji moški elite je prvič postal Idrijčan Jan Tratnik, ki se je zaradi zahtevne tehnične proge izjemno razveselil osvojenega naslova. Zmagovalcu je pripadlo tudi tradicionalno protokolarno darilo občine Domžale – domžalski slamnik, ki ga je 25-letni kolesar v avstrijskem dresu BMC Amplatz prejel z rok župana Tonija Dragarja.
 
Kategorija elite
1. Jan Tratnik
2. Luka Mezgec
3. Luka Pibernik
 
Kategorija U23
1. David Per
2. Matej Mohorič
3. Domen Novak
Mlajši mladinci
1. Boštjan Murn
2. Jan Bevc
3. Žiga Jančar
Starejši mladinci
1. Nik Čemažar
2. Matej Merčun
3. Žiga Jerman
Ženske elite
1. Polona Batagelj
2. Urša Pintar
3. Špela Kern
Starejše mladinke 
1. Hajdi Zajc
2. Katja Kerpan
3. Saša Žavbi Kunaver

Vir: Občina Domžale

Oglasno sporočilo