Lana Smolnikar in Klara Senica iz plesne šole Bolero obranili naslov svetovnih prvakinj v show dance-u!

0
2968

Dekleti, ki sta sicer večkratni državni prvakinji, zmagovalki Pokala Slovenije v modernih tekmovalnih plesih in aktualni evropski podprvakinji v show dance-u, sta laskavim naslovom ponovno dodali še naslov najboljših na svetu in obranili naslov svetovnih prvakinj v show dance-u, Lana postala svetovna prvakinja tudi s solo točko!

Po izjemnem prvem delu sezone, sta Klara Senica in Lana Smolnikar na najboljši možni način začeli drugi del sezone. Med 24. in 30. septembrom 2018 je v Pragi potekalo Svetovno prvenstvo v show dance-u. Dekleti sta na tem prvenstvu branili lanskoletni naslov svetovnih prvakinj v kategoriji show duo članice. Tudi letos sta dokazali, da sodita v sam svetovni vrh show plesalcev in ponovno osvojili naslov svetovnih prvakinj. Izjemen uspeh pa je Lani uspel tudi v kategoriji show solo članice, kjer je postala svetovna prvakinja.
Koreograf obeh točk je njun trener, Jan Ravnik, ki sicer trenutno živi in pleše »čez lužo«, v ameriškem Los Angelesu in je z dekleti, kljub veliki oddaljenosti tesno povezan preko sodobne tehnologije, s pomočjo katere jih lahko vsakodnevno s svojimi napotki usmerja na njunih treningih.
Konec letošnjega avgusta sta dekleti tudi odpotovali v ZDA na intenzivne priprave in na dodatno plesno izpopolnjevanje pri njunemu trenerju Janu, kar se je seveda zelo obrestovalo. Njihovi odlični rezultati so seveda plod trdega in predanega dela ter številnih odrekanj. Zares ste izjemna trojka in zato vse čestitke in pohvale. Zelo smo ponosni na vas.
Na omenjenem svetovnem prvenstvu, na katerem je sodelovalo 1800 plesalcev iz 24 držav in 4 kontinentov, sta Klara in Lana osvojili še naslov svetovnih prvakov v kategoriji članskih formacij s točko »Black sheep«(Črna ovca, op.p.), katere koreograf in trener je Matevž Česen. Velja pa še posebej omeniti izjemen uspeh Plesnega kluba Bolero in Slovenije, ki se bo zapisal v zgodovino, saj so njihovi plesalci v članskih kategorijah osvojili prav vse naslove svetovnih prvakov. ( solo ženske, solo moški, duo, male skupine, formacija ).
Trenerja vseh zmagovalcev sta Jan Ravnik in Matevž Česen.
Iskrene čestitke prav vsem plesalcem in trenerjem.
Klara in Lana si kljub vsem osvojenim naslovom in lovorikam ne bosta mogli privoščiti
Klara in Lana si kljub vsem osvojenim naslovom in lovorikam ne bosta mogli privoščiti počitka, saj že prihodnji teden odhajata v Rusijo na Evropsko prvenstvo v jazzu in modernu. Simpatičnima dekletoma seveda želimo srečno pot in seveda kar najboljše rezultate.

Bolero odslej tudi v Domžalah!
Veseli smo, da je Plesni klub Bolero začel delovati z oktobrom tudi v Domžalah in sicer v plesni dvorani srednje šole Domžale, Cesta talcev 12, kjer bosta mlade plesalce in dijake ter študente poučevali prav Lana Smolnikar in Klara Senica, odrasle pa Janja Pušl, strokovna vodja plesne šole Bolero, tudi s svojim novim plesnim programom za ZDRAVJE in proti demenci!
Več o programih in plesnih tečajih v Plesni šoli Bolero si lahko ogledate na www.bolero.si

»Povezani s plesom – povezani s svetom«,
Gregor Horvatič, Q-Press

Oglasno sporočilo