Listo Marjana Šarca zapustila vodja svetniške skupine

0
1768

Stranko Lista Marjana Šarca je tik pred volilnim in programskim zborom članstva zapustila občinska svetnica in vodja svetniške skupine LMŠ Nina Irt. Šarec je prepričan, da zato, ker je niso izbrali za kandidatko za poslanko.

Naslovna fotografija:
Občinska svetnica in vodja svetniške skupine Liste Marjana Šarca Nina Irt se je zaradi razhajanj z vodstvom stranke odločila za izstop. (Foto: Kamnik.info)

Medtem ko se stranka Lista Marjana Šarca mrzlično pripravlja na volilni in programski zbor vseh že skoraj 400 članic in članov stranke, ki bo naslednjo soboto v Medvodah, se na lokalni ravni še niso vsi sprijaznili z obeti in morebitnimi novimi izzivi na državni ravni. Občinska svetnica in vodja svetniške skupine LMŠ Nina Irt se je zaradi razhajanj z vodstvom stranke odločila za izstop. Irtova bo do konca mandata na sejah občinskega sveta nastopala kot samostojna svetnica, poroča portal Kamnik.info. Za izstop iz stranke naj bi se odločila zaradi nekaterih odločitev vodstva stranke, s katerimi se ne strinja. Župana naj bi opozarjala, da svetniki niso nesposobni in nezainteresirani, marveč nezadovoljni z načinom posredovanja informacij in odnosom do njih. »Prav posredovanje informacij in povezovanje skupine je bilo njeno delo, poleg tega pa imajo svetniki vedno zagotovljen tudi dostop do vseh informacij tako na občini kot njenih uradih,« zavrača očitke kamniški župan Marjan Šarec, ki je povedal, da je Irtova iz svetniške skupine že izstopila, na njeno izstopno izjavo iz stranke pa še čakajo. Šarec ocenjuje, da so se razšli zaradi njenih prevelikih pričakovanj in precenjevanja lastnih sposobnosti.

Vir: Dnevnik.si

Oglasno sporočilo