Kronika policijske postaje Domžale (od 27.4. do 3.5.2020)

0
1496

27. 4. 2020
VLOM V GARAŽO IN TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do garaže in s primernim orodjem na vzvod odprl vrata in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino neregistriranega kolesa z motorjem znamke Tomos Avtomatic. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 4. 2020
VEČ KRŠITEV ODLOKA O ZAČASNI SPLOŠNI PREPOVEDI GIBANJA
Policisti  so  beležili  več  kršitev  Odloka  o  začasni splošni prepovedi gibanja  in  zbiranja  ljudi  na  javnih  mestih  in  površinah v RS. Zoper kršitelje bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

28. 4. 2020
KD ZATAJITEV GOTOVINE
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost in odsotnost oškodovanca in iz reže bankomata odtujil gotovino v višini 150 EUR, katero je oškodovanec po opravljeni transakciji v reži pozabil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.04. 2020
VEČ KRŠITEV ODLOKA O ZAČASNI SPLOŠNI PREPOVEDI GIBANJA
Policisti  so  beležili  več  kršitev  Odloka  o  začasni splošni prepovedi gibanja  in  zbiranja  ljudi  na  javnih  mestih  in  površinah v RS. Zoper kršitelje bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

29. 4. 2020 – POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI
Policisti  smo  bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše.  Na kraj so bili poleg   policistov   napoteni  tudi  gasilci,  kateri  so  požar  pogasili. Ugotovljeno  je bilo, da je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše, pri tem pa je  nastala  materialna  škoda  za  okoli 70.000 EUR. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.  4. 2020
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG OSEBNEGA
VOZILA IN UGOTOVLJENA KRŠITEV ODLOKA O ZAČASNI SPLOŠNI PREPOVEDI GIBANJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.  Prav  tako  je  bilo  v  postopku  ugotovljeno,  da  so voznik in sopotniki   v  njegovem  vozilu  kršili  odlok  o začasni splošni prepovedi
gibanja  in  zbiranja  ljudi  na  javnih  mestih  in  površinah v RS. Zoper kršitelje bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

30. 4. 2020
TATVINA KOSILNIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini več vrtnega orodja – kosilnic iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v dopoldanskem času neovirano pristopil do odprtega skladišča prodajalne ter odtujil 8 motornih kos znamke Ramda v skupni vrednosti več kot 800 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 4. 2020
VLOM V VIKEND HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vikend hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do vikend hiše in s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino starejšega neregistriranega motorja Motokros, neznane znamke in št. šasije, kosilnico nitkarico, starejši agregat, motorno žago in posodo z gorivom. Materialna škoda  znaša okoli 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.  5.  2020
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM, VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri  je  le  tega  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega  mu je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avto vleko  odpeljano  v  hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1.  5.  2020
ZAČASNI  ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Ker je voznik v postopku  s  policisti  poskušal  z vožnjo vozila nadaljevati, so policisti zoper njega na podlagi 24. člena ZPrCP odredili pridržanje. Začasno odvzeto vozniško  dovoljenje  voznika bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2020
VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skupno kolesarnico v stanovanjskem bloku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do vrat kolesarnice in s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino črnega električnega kolesa znamke KTM in črnega treking kolesa znamke Giant. Materialna škoda  znaša okoli 2.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.5. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU 
ZPRCP
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Ker je voznik v postopku  s  policisti  poskušal  z vožnjo vozila nadaljevati, so policisti zoper njega na podlagi 24. člena ZPrCP odredili pridržanje. Začasno odvzeto vozniško  dovoljenje  voznika bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2020
VLOM V KLET IN TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet v stanovanjskem bloku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do vrat kleti ter s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino sivega ženskega kolesa znamke Kilimanjaro. Materialna škoda  znaša okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

3.5. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško  dovoljenje  voznika bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju aktualnega  Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih  mestih  in površinah v RS oziroma aktualnih ukrepov ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega  vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb,  ki  pod  različnimi  pretvezami  zbirajo  različne  predmete oziroma sredstva  (ali  pa  ponujajo  različne  usluge  –  električarske  storitve, dimnikarske  storitve,  odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja
tudi  do  tovrstnih  oblik  kaznivih  ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato  izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov
pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here