Ambrož v Premanturi 5., Matic 18., Nagliča ostala brez uvrstitve

0
300

Premantura na Hrvaškem je bila v soboto prizorišče mednarodne dirke UCI C1 za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, na Premantura Rocky Trails je najboljši slovenski rezultat v moški elite kategoriji z 18. mestom vpisal Matic Kranjec Žagar, od članov kamniškega Calcit Bike Teama pa se je z najboljšim rezultatom, 5. mestom, izkazal Ambrož Vovk v konkurenci mladincev.

Vovk je na 5. mestu za najboljšim, Slovencem Blažem Kavčičem, zaostal minuto in 41 sekund in osvojil 12 točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. Po zdravstvenih težavah je bil Vovk z rezultatom razumljivo zadovoljen.

»Progo smo zelo dobro naštudirali, kar se je poznalo tudi na dirki. Spuste sem vozil zelo tekoče, na klance pa sem ujel dober ritem. Iz kroga v krog sem bil hitrejši in končal na petem mestu. Rezultat je soliden, glede na zdravstvene težave, ki sem jih imel prejšnji teden. Dober začetek sezone, sedaj lahko gradim naprej,« je povedal Ambrož.

Aktualni slovenski prvak Kranjec Žagar je na 18. mestu zaostal 7 minut in 26 sekund za zmagovalcem, Francozom Maximom Loretom. Rok Naglič je po smoli, ko je imel dvakrat defekt, ostal brez uvrstitve po odstopu v zadnjem krogu.

»V prvi tretjini dirke sem izgubil kar nekaj mest, saj sem želel skozi celo dirko ohranjati konstanten ritem in se nisem zaganjal za drugimi. Dirko sem startal s prednjevzmetenim kolesom in moram reči, da se je samo spredaj vzmeteno kolo obneslo bolje kot pričakovano. Vesel sem, da sem v zadnjih krogih pridobival mesta in stopnjeval tempo, namesto nazadoval. Tudi bolečine v hrbtu so bile bolj blage, tako da sem z dirko zadovoljen. Zdaj sledi teden brez dirkanja in nato spet ‘na polno’ v Vodicah na Hrvaškem,« je povedal Matic.

»Dirka je bila dobra. Startal sem v redu. Po tretjem krogu sem se začel super počutiti. V četrtem krogu sem napadel, bil sem na šestem mestu. Toda začel sem delati napake. Na enem spustu nisem peljal tekoče, zvil sem obroč in imel defekt. V tehnični coni sem menjal in se boril naprej. V zadnjem krogu sem imel še enkrat defekt. Če bi želel do cilja, bi moral tri četrtine kroga peš po kamnih, kar se mi je na koncu dirke zdelo nesmiselno, ker bi me prehitelo 10, 15 kolesarjev, bil bi daleč od točk, uničil bi čevlje … Raje sem se misli preusmeril na naslednjo dirko,« je razložil Rok.

Brez uvrstitve je ostala Maruša Naglič v ženski elite kategoriji, ki je tako kot Rok imela obilico smole z defekti. »Prva dirka v olimpijskem krosu letos. En dan prej smo si s fanti ogledali progo in linije in vse naštudirali. Prva dva kroga je šlo super, vozila sem se s puncami, ki so bile lani dosti boljše. Napredek je, ampak smola v ekipi Naglič, 3 defekti in na koncu nismo uspeli popraviti, zato dirke nisem končala. Na naslednji dirki v Vodicah upam na več sreče,« je pojasnila Maruša.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo