Maruša dvakrat druga na Bledu

0
2979

Na mednarodnem atletskem mitingu ‘Bled – zvezde prihodnosti 2016’, ki je bil namenjen pionirjem in mlajšim mladincem, je nastopila Maruška Vuk. Na zadnji tekmi sezone, ki se je odvijala na atletski stezi, je nastopila v teku na 60 metrov in skoku v daljino, obakrat pa je s svojim dosežkom posegla po drugem mestu.

Bled je v soboto, 9. oktobra, gostil zaključno tekmo sezone na stezi, na kateri so se v štirih kategorijah merili pionirje ter še mlajši mladinci in mladinke letnika. Med pionirkami U12, atletinjami letnika 2005 in 2006, je Maruška najprej v teku na 60 metrov osvojila srebrno medaljo s časom 9,27 sekunde, z dosežkom 8,86 je bila od nje hitrejša le Lucija Potnik iz Koroškega atletskega kluba. Maruška se je v trenažni proces vrnila ravno po težavah z gležnjem, zaradi katerega je izpustila tudi nastop na PS v mnogoboju, zato ni bilo pričakovati, da bo izboljšala svoj najboljši letošnji čas 9,09.

V skoku v daljino je bil razpored na vrhu identičen, Lucija je slavila s 419 centimetri,  Maruška je bila z novim osebnim rekordom 414 centimetri, kolikor je zmogla v zadnji tretji seriji, znova druga.  Nobena ostala atletinja ni preskočila meje štirih metrov. Maruška je pred tem skokom najboljši dosežek zabeležila junija v Ljubljani, ko je skočila 4,02 metra.

Maruška bo v kategoriji pionirk U12 nastopala tudi v prihodnji sezoni, ko s trenerjem Joštom Novakom načrtujeta tudi izboljšavo nekaterih klubskih rekordov v tej kategoriji.

DJ

Oglasno sporočilo