Glasbene skupine citrark in kitaristov

0
898

Glasbene skupine  v okviru Študijskih krožkov Društva Lipa – Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale vadimo citre in kitare pod vodstvom mentorice/učiteljice Damjane Praprotnik, prof..

Z novim študijskim letom 2019/20 smo se odločile za večjo prepoznavnost  s  poimenovanjem in z zunanjo preobrazbo.

  1. Sončnice so skupina, ki vadijo  citre že peto leto ali več. Spoznali jih boste po kratkih rumenihi rutkah z volančki okoli vratu ter broškami sončnic.  Nadenejo si tudi domžalske slamnike z rumenim trakom.
  2. Tempo so skupina, ki vadijo  kitaro že peto leto ali več. Njihov prepoznavni znak so rdeči šali okoli vratu. Med njimi  je tudi Petar, edini moški zastopnik v naših vrstah.
  3. Zlati zven so skupina, ki vadijo citre šele  tretje leto. Prepoznali jih boste po zlato lesketajočih šalih okoli vratu in seveda tudi po zlatih zvenih citer.
  4. Tesere so skupina, ki vadijo kitaro šele  tretje letoSpoznali jih boste po  turkizni barvi  šalov okoli vratu.

Glede na velikost odra, nastopamo pred občinstvom ločeno,  v zasedbi Sončnice in Tempo ali Zlati zven in Tesere.  Na večjih odrih se vse štiri skupine združimo v veliki orkester  petindvajsetih ljubiteljic glasbe.  Igramo  pri ljudeh priljubljene zimzelene  skladbe različnih zvrsti, ki jih občinstvo  pozna, jih pritegne in zapojejo z nami. Na koncu vedno sledi še vabilo, da naj pridemo spet in to kmalu. To nam je v spodbudo, da vadimo in vadimo  tudi ko nam je težko, saj bomo z naslednjimi  nastopi znova razveseljevali naše poslušalce.

Nastopi glasbenih skupin Študijskih krožkov Društva Lipa – Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale  

Glasbeni  skupini  citrark in kitaristk pod vodstvom Damjane Praprotnik, prof. , in skupina  literarnega krožka,  Društva Lipa  Domžale, III. Univerza,  smo  vse bolj zaželene  gostje Domov starejših občanov in Medgeneracijskih centrov  ne le na Domžalsko –Trzinskem – Kamniškem – Mengeškem področju, temveč tudi v Bohinju in še drugje.  S harmoničnimi zvoki instrumentov, ubranim petjem ter  s kratkimi anekdotami  v  eno urnem programu udeležencem  polepšamo turobni jesenski deževen  dopoldan.  Z Božično novoletnimi skladbami, ki jih trenutno še pripravljamo, bomo svoje turneje z nastopi nadaljevali še v decembru  in januarju.

Anica Justinek

Sončnice in Tempo
Zlati zven in Tesere

 

Oglasno sporočilo