“Dobro delo je vedno nagrajeno”

0
1743

Nogometaši Domžal so odigrali peto prijateljsko srečanje v pripravljalnem obdobju pred nadaljevanjem sezone. V Ljudskem vrtu so se pomeril z Mariborom, ki je bil po sto dvajsetih minutah igre uspešnejši z rezultatom 4:2. Za rumene sta zadetka dosegla Shamar Nicholson in Slobodan Vuk.

Zadovoljen sem z videnim, predvsem v prvih šestdesetih minutah. Ta del našega preizkusa je potekal na zelo visokem nivoju, pravzaprav smo videli že pravi tekmovalni dvoboj. V nadaljevanju smo bili razumljivo nekoliko potisnjeni v podrejeni položaj, saj navsezadnje nimamo takšne širine kot Maribor, tako da je priložnost znova dobila kopica mladih, za katere je bila to nova koristna preizkušnja. Dobrodošla je bila tudi v smislu, da ti fantje vidijo, kakšne so potrebe za igranje na evropskem nivoju, a me vsekakor veseli njihova želja in zmožnost sprejemanja informacij. Gledano v celoti, je tekma prinesla tisto, kar smo želeli, tako da je za nami še ena zelo koristna preizkušnja, ki je dala veliko pozitivnih odgovorov. Smo na pravi poti, zaenkrat vse poteka po zastavljenem načrtu,“ je po tekmi z vodilno ekipo slovenskega državnega prvenstva dejal trener Simon Rožman, ki je tokrat priložnost namenil štiriindvajseterici nogometašev. Manjkal je le Kobie Morris, ki ima nekaj težav s kvadricepsom, obsežno minutažo so znova dobili nekateri mlajši igralci.

Po prosti nedelji se domžalska zasedba v ponedeljek dopoldne znova odpravlja v Umag, ki bo naša pripravljalna baza do sobote. V tem času bodo rumeni odigrali dve prijateljski tekmi – v sredo s sežanskim Taborom, v soboto pa še z drugo ekipo zagrebškega Dinama. To bosta šesti in sedmi preizkus pred spomladanskim delom, po vrnitvi iz hrvaške Istre nato sledita še dva pripravljalna obračuna.

“V smislu taktičnih zahtev so stvari postavljene, v prihodnjih treh tednih nas nato čaka še vnos nekaterih specifičnih situacij in avtomatizacija gibanj. Začenjamo s procesom lovljenja tekmovalne forme, a vse v skladu z vnaprej zastavljenim načrtom. Ne iščemo le dobre forme na prvi tekmi, bolj je pomembno, da bomo tekmovalno pripravljeni na celotni spomladanski del. Zaenkrat gre vse v pravo smer, zelo sem tudi vesel, da nimamo večjih težav s poškodbami. Igralci izredno pridno in marljivo izpolnjujejo naše naloge, za kar bi jih rad iskreno pohvalil in jih spodbudil z mislijo, da je dobro delo vedno nagrajeno,“ je še dodal 35-letni trenerski strokovnjak.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here