Na OŠ Stranje v počastitev kulturnega praznika osmošolec plakat na ogled postavi

0
3381

Na OŠ Stranje so osmošolci za domače branje brali knjigo Janeza Mušiča Zgodbe o Prešernu. Z medpredmetnim povezovanjem slovenščine, zgodovine, etike in državljanske vzgoje ter likovnega pouka so izdelali odlične plakate.
V počastitev kulturnega praznika so jih predstavili na prireditvi z naslovom Osmošolec plakat na ogled postavi. S pomočjo plakatov so pred nami oživili Prešernovo rojstvo, rojstno vas, šolanje in službovanje, pesnikovo podobo in odnos do otrok, njegova prijatelja Čopa in Smoleta ter nasprotnika Kopitarja, Prešernove ženske in pomen njegovega pesništva za Slovence. Najmlajše pa je sam Prešeren razveselil s figami.
Predstavitev so prepletali z glasbo in deklamacijami pesmi O, Vrba, Apel in čevljar, Povodni mož, Zdravljica. V glavah osmošolcev pa je zaživela tudi Urška sodobnega časa, ki so jo predstavili na televiziji kot napeto kriminalno zgodbo o skrivnostnem moškem, ki v vodo zvablja vsa prevzetna dekleta z imenom Urška. Nastope pa je prekinila tudi reklama o nakupu novejših Prešernovih Poezij s priloženimi Prešernovimi kroglicami za posladek.
Prireditev smo slovesno zaključili s himno.
Na prireditvi so sodelovali: Teja Ribič Arnež, Žan Gams, Justin Repinc, Ajla Foštagič, Lara Potokar, Lan Kališnik, Tjaša Pavlič, Hana Perko, Lovro Golob, Zala Novak Sitar, Žiga Sušnik, Sara Dobovšek, Nina Spruk, Gašper Babnik, Tija Vidovič, Sara Kregar, Eva Hrovat, Laura Uršič in Pia Mavec.
Mira Papež

Zala+Gašper + Lovro
Tija in Žan

Lara + Sara + Ajla
Hana + Tjaša
Eva + Žiga
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here