Kronika policijske postaje Kamnik (od 11.3. do 17.3.2019)

0
2111

11.03.2019
POSKUS VLOMA V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo, in sicer je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom poškodoval ključavnico na levih vratih vozila in poskušal vlomiti v tovorno vozilo, vendar je od dejanja odstopil. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V ŠMARTNEM JO JE UGRIZNIL PES
Na policijsko postajo se je zglasila občanka iz Šmartnega in povedala, da je odšla po otroka v šolo, ko sta do nje z dvorišča stanovanjske hiše pritekla dva psa, sicer manjše rasti. Eden od psov je prijaviteljico ugriznil v predel desnega golena. Zdravniško pomoč je iskala sama. Sledi zbiranje obvestil in zoper lastnika psa sledi plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

12.03.2019
PONAREJENA LISTINA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje ponarejanje listin in sicer je neznani storilec ponaredil podpis občana na pogodbi podjetja A1. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOBA STEKLA NA OKNU
Na Viru pri Domžalah smo obravnavali poškodovanje stekla na oknu stanovanjske hiše, ki ga je poškodoval neznani storilec in povzročil materialno škodo.

13.03.2019
TATVINA DENARJA
Sprejeli smo prijavo tatvine denarja na bankomatu, in sicer je prijaviteljica na bankomatu pri trgovini Tuš opravila dvig, ki ga je pozabila v reži bankomata. Ko se je po parih minutah vrnila, denarja ni bilo več. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KAMNIŠKI BISTRICI
V Kamniški Bistric je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje preblizu desnega roba voznice avtomobila, ki je trčila v oznako kilometer kamna. Izdan ji je bil plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

14.03.2019
TATVINA V MERCATORJU
V trgovini Mercator v Kamniku je občanka pri nakupu prehrambnih izdelkov odtujila bombonjero, kar je opazil varnostnik in jo do prihoda policistov zadržal. Storilka je nato bombonjero plačala. Sledi obveščanje okrožnega državnega tožilstva.

TATVINA V TRGOVINI
V trgovini Pikapolonica v Kamniku smo obravnavali tatvino, kjer sta dva neznanca odtujila dve električni prsni črpalki v vrednosti 279,80 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DNEVNEGA IZKUPIČKA
Lastnik gostinskega lokala v Kamniku se je zglasil na policijsko postajo in prijavil tatvino dnevnega izkupička. Policisti so preko posnetkov video nadzornih kamer ugotovili, da je zaposlena našla ključ trezorja, kjer hranijo dnevni izkupiček in vzela kuverto z denarjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

16.03.2019
PRIJAVA POŠKODOVANJA ELEKTRIČNEGA KABLA
V Lazah v Tuhinju smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, in sicer je neznani storilec z neznanim orodjem prerezal kabel električne energije. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA OHIŠIJ OBEŠANK IZ DOM-TITAN
V podjetju Titan so trije neznanci preskočili ograjo podjetja in iz odklenjene proizvodnje odtujili 800 ohišij obešank iz medenine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

17.03.2019
PROMETNA NESREČA
V Mekinjah je prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista, ki je brez ustrezne čelade vozil neregistrirano motorno kolo. Motorist je v desnem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču in se udaril v glavo in bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco Ljubljana. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep glede kršitev.

Poleg zgoraj omenjenih novic vas seznanjamo tudi, da smo kamniški policisti raziskali šest (6) primerov vloma v gostinske objekte, ki so bili izvršeni letos v začetku meseca januarja na območju Kamnika in Šmarce. Storilca smo ugotovili na podlagi zbranih obvestil, pridobljenih video posnetkov in z uspešno zavarovanimi sledovi, ki so jih na kraju kaznivih dejanj odkrili policisti. Zoper osumljenca, ki je že v priporu, smo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo