Dejan Lazarević: “Najpomembnejše je šele pred nami”

0
1322

Po gostovanju v Gorici in pred reprezentančnim premorom je napadalec Dejan Lazarević prepričan, da bo ključnega pomena prav to, kako se bodo v naslednjih dveh tednih rumeni pobrali in vrnili v zmagovalne tirnice. 29-letni Domžalčan, ki slovi po svoji hitrosti, je namreč prepričan, da bo nedeljska tekma dobra izkušnja za nadaljevanje prvenstva.
“Z izkupičkom ne moremo biti zadovoljni. Med tednom smo se odlično pripravljali in ciljali smo na zmago, ki nam je tokrat ni uspelo priigrati. Končni rezultat je zagotovo drugačen od želenega, saj je naš cilj na čisto vsaki tekmi vpisati nove tri točke,” je po tekmi dejal Dejan Lazarević.
“Vse od začetnega sodnikovega žvižga smo želeli prevzeti pobudo. Njihov stil igre nam na začetku ni ugajal, saj smo stremeli k vzpostavitvi premoči, kar smo skušali vršiti z globinskimi podajami. Gorica se je temu dobro uprla, o čemer tudi priča nekakšna izenačenost v prvem polčasu, saj pravih priložnosti na obeh straneh skoraj ni bilo,” je dejal Lazarević. “V drugem delu smo nato le prešli v premoč in tudi dosegli zadetek, a smo žal v obrambi dopustili nekaj napak, kar so Goričani s pridom izkoristili. S končnim izkupičkom nismo zadovoljni, bo pa poraz dobro izhodišče za učenje in odpravljanje napak. Vse to je del športa in verjamem, da nas bo ta tekma naučila veliko pozitivnega,” se je na tekmo proti Gorici še zadnjič ozrl krilni nogometaš, ki je tokrat vpisal svojo prvo asistenco v slovenski prvoligaški konkurenci.

Nekdanji član slovenske reprezentance hkrati poudarja, da bo najpomembnejše to, kako se bodo po porazu rumeni odzvali na naslednjih tekmah: “Časa za objokovanje ni, končnega izida žal ne moremo več popraviti. Sedaj nas čaka premor, ki nam bo koristil. V teh dveh tednih bo naša glavna naloga čim boljša analiza dosedanjih tekem in priprava za naprej. Ritem je naporen, najpomembnejši del prvenstva pa šele prihaja. Vsi vemo, kaj je naš cilj in kaj je potrebno za to storiti. Ne bo nam lahko, a storili bomo popolnoma vse, da bi zastavljeno izpolnili. Nenazadnje nas že čez dva tedna čaka nova težka tekma, tokrat proti Olimpiji, proti kateri je cilj jasen – čim bolje se zoperstaviti tekmecu in pred domačim občinstvom napasti tri točke.”

Oglasno sporočilo