Najstarejša komercialna radijska postaja v Sloveniji praznuje 26 let!

0
1497
cof

Daljnega leta 1993 je na 1.aprila (poskusno po nekaj ur dnevno pa že pred tem datumom) začela oddajati prva komercialna radijska postaja, radio Hit. Tako se je na slovenskem radijskem trgu začela velika sprememba. In tudi pestrost v skoraj vsakem domu. Z ekipo so orali ledino na vseh področjih in prinesli v domove Slovencev pestrost, živahnost in pravo zabavo, predvsem pa dobro glasbo in vsebino, ki so jo znali plasirati na drugačen način.

Prvi so začeli z jutranjim šovom po vzorih svetovno priznanih radijskih postaj, prvič so radijske osebnosti postale znane osebnosti tudi na splošno.

Z mlado ekipo so neposredno oddajali program z najvišjega vrha Slovenije, s Triglava, kamor so vso opremo sami odnesli. Prvi so že pred več kot dvanajstimi leti preselili radio na gledališki oder ter povabili k sodelovanju tudi znane Slovence, glasbene skupine pa so pesmi izvajale v živo na odru Špas teatra. Prvič v Sloveniji so udejanili radijski resničnostni šov in v živo neposredno oddajali program iz Las Vegasa. Bolj je bil podvig nor, z večjim zanosom se ga je ekipa lotila, samo nebo je bilo meja.

In radio Hit je z vami še danes. Z najboljšim glasbenim izborom za vse generacije in dejansko z največ glasbe v eni uri. Jutra sproščeno krojita Aida in Jaka, na poti domov vas spremlja Rudi. Svež veter v ekipi radia Hit je pripravljen na še več izzivov.

Seveda je  bila ekipa radia Hit danes zato še bolje razpoložena, lahko bi rekli, da so bili pravi norci na sam dan norcev.  Uganjali so norčije na čisto poseben način, ki se imenuje “roast”. Da bi bilo še bolj zanimivo, so morali Aida, Jaka in Rudi med seboj tekmovati, kdo bo drugega bolje “zroastal”. Seveda so razsodniki poslušalci, ki lahko glasujejo za svojega najljubšega “roasterja”, z malo sreče pa bo eden od njih še nekoga lahko za cel vikend odpeljal na podaljšan vikend s popolnim razvajanjem.

In osrednji veliki dogodek ob 26. letnici radia Hit? Seveda je to prenovljena uradna himna radia Hit, Življenje z nami je lepše (prva verzija je namreč stara več kot 23 let).

Za pomoč smo poklicali Rok`n`band, Alyo in Zlatka. Si jo boste naslednjih 20 let požvižgavali tudi vi? Poslušajte jo!

https://www.youtube.com/watch?v=biSvsiCRGKg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1z-9itfMKwhzWmNq6Y_S5EEqgYOLtl4T2Rmh-H6TePp_GYkKvNFYnw5Bs

Fotografije (avtor: radio Hit)

Alya
Stane Cencelj in Tilen Cencelj
Zlatko
Oglasno sporočilo