Kronika policijske postaje Kamnik (od 1.4. do 7.4.2019)

0
1877

01.04.2019
TATVINA MOTORJA
V Nasovčah smo obravnavali tatvino motorja, kjer je neznani storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše ter z dvorišča odtujil motor znamke APN 6S rumene barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN KLJUČ KARTICA OSEBNEGA VOZILA R MEGAN
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prinesla ključ kartico osebnega vozila znamke Renault Megan na katerem je obesek v obliki jabolka z zlato obrobo, katerega je našla v soboto 30.3.19 okoli 12 ure na peš poti ob Bistrici v Nožicah. Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Naprošamo občanko-a, ki je izgubil ključ vozila, naj se zglasi na policijski postaji Kamnik in ključ prevzame.

ZASEG VOZILA
V Kamniku smo ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti Potrdilu o zasegu predmetov na podlagi 23.člena ZPrCP začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

02.04.2019
TATVINA V TRGOVINI MULLER
Zaposlena v trgovini Muller je prijavila tatvino kozmetičnih artiklov v skupni vrednosti 450,73 eur. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

REALIZIRANA PRIVEDBA
Na podlagi odredbe za privedbo okrožnega sodišča v Ljubljani je bila realizirana privedba za osebo, ki sama ni hotela v Zavod za prestajanje kazni zapora. Policisti so ga prijeli in odpeljali v zapore na Povšetovo v Ljubljano.

04.04.2019
PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Občan iz Porebra je obvestil operativno komunikacijski center, da je v bližini naslova med čiščenjem parcele našel mino iz II. svetovne vojne. Na kraju ugotovljeno, da je občan naletel na mino HE shell 2 in Mortar po vsej verjetnosti iz II. svetovne vojne.
Minometno Mino sta prevzela delavca NUS, ki sta mino na kraju uničila.

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Na parkirišču Qlandije je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnice in iz odklenjenega osebnega vozila odtujil žensko torbico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

05.04.2019
POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je preko noči na parkirnem prostoru pred stanovanjskim blokom v Kamniku z neznanim predmetom popraskal in razbil zadnjo levo luč na osebnem avtomobilu in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Na Perovem je prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh vozil z lahkimi telesnimi poškodbami zaradi prekratke varnostne razdalje povzročiteljice, kateri je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG VOZILA
V Stahovici smo ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti Potrdilu o zasegu predmetov na podlagi 23.člena ZPrCP začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Na kraju mu je bilo zaseženo neveljavno vozniško dovoljenje, katero bo poslano na Upravno enoto Kamnik. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

05.04.2019
PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU QLANDIJE
Na območju Olandije je prišlo do prometne nesreče voznika, ki je vozil ob nakupovalnem centru proti izvozu na obvoznico, tam pa zaradi neupoštevanja prometne signalizacije trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno pripeljala voznica iz garaže. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

07.04.2019
PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče s samo udeležbo voznika. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča in trčil v odbojno ograjo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V VOLČJEM POTOKU
V Volčjem Potoku je prišlo do prometne zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko škarpo ter odbojno ograjo. Ugotovljeno, da je voznik pod vplivom alkohola (rezultat 0,95 mg/l), prav tako je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. S kraja prometne nesreče je bil odpeljan z reševalnim vozilom ZD Kamnik na UB KC Ljubljana. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo