Naglič četrti na XCO Premantura Rocky Trails

0
1516

Minuli konec tedna so se gorski kolesarji že tradicionalno zbrali v Premanturi, kjer je bil v soboto olimpijski kros XCO Premantura Rocky Trails (UCI C1), v nedeljo pa še maraton. Tja se je odpravila tudi zelo številčna ekipa kamniškega Calcit Bike Teama, ki je prišla do nekaj izvrstnih rezultatov.

Na sobotni članski dirki je bil izvrsten Rok Naglič, ki je bil četrti v elite kategoriji, za zmagovalcem, Italijanom Gioelejem De Cosmom, je zaostal vsega 38 sekund. Do tretjega mesta mu je zmanjkalo 14 sekund.

Mihael Štajnar je bil 23. v elite kategoriji, Luka Tavčar 25., Tilen Jagodič 43. Boštjan Hribovšek in Gregor Krajnc dirke nista končala.

V masters 1 Uroš Mikelj ni prišel do cilja, Gregor Miklič je bil četrti v masters 2, tik za njim je končal Aljoša Martinjaš, Jan Starman je bil deveti. David Jagodič je bil 20. v kategoriji do 17 let. V kategoriji do 11 let je bil Jon Golob šesti, Tajda Šoštarko je zmagala dirko deklic do 11 let, Nik Golob je bil tretji med dečki do 13 let, Gal Starman pa je bil 19. med dečki do 15 let.

Blaž Žle je med mladinci osvojil osmo mesto, Matic Kranjec Žagar je bil deseti, Jernej Hribar 14., Anže Dolenšek 25., Ažbe Golmajer 28.

Med članicami je Maruša Knap končala na 21. mestu.

Naslednji dan je bil na programu maraton, med člani Calcit Bike Teama je bil najboljši 12. Hribovšek, Belak je bil 16., Krajnc 18., Tavčar 23., Jagodič 41.

Med mladinci je Žle končal na drugem mestu, do zmage ga je ločila dobra minuta. Kranjec Žagar je bil 7., Golmajer osmi, Hribar 10., Dolenšek ni končal. Martinjaš je bil 13. v masters 2, Starman 24.

»Štartal sem res na polno, mogoče celo malce preveč . Potem sem v drugem krogu imel malce krize, ampak nič hudega, sem se kar hitro sestavil in začel pridobivati pozicije. Bil sem vmes tudi že na drugem mestu, ampak žal je bila tokrat moja taktika preslabo izračunana ter sem čakal predolgo z napadom na drugo mesto . Seveda sem tudi s četrtim mestom zadovoljen. Pomemben mi je tudi zaostanek za zmagovalcem, ki je bil manj kot 40 sekund. Sem zelo motiviran za naprej,« je povedal Naglič.

»Na ogrevanju sem se dobro počutil. Štartni krog sem zaključil kot sedmi, nato pa sem na sredini prvega kroga malo popustil tempo, saj sem vedel, da je še pet krogov. Pozicijo okoli 12 mesta sem držal tri kroge na žalost pa so prve Uci točke (top15) ostale nekje na ostri skali. Do tehničnih težav sem s tekmo zadovoljen,« je dirko v krosu pokomentiral Krajnc, o maratonu pa je povedal: »Od starta mi je bil cilj, da sem v prvi skupini. To mi je tudi uspelo, a je bil tempo previsok, tako sem se preselil v drugo skupino od četrtega do devetega mesta. Kontroliral sem tempo do zadnjega kroga, ko pa so mi pošle moči. Škoda lahko bi bil v top 10, a sem zadovoljen s petnajsterico.«

»Super dan, odlično počutje. Od starta se slabo znašel v komolčkanju in nevarnem prerivanju, potem pa lovil vodilne, ampak ko ostaneš na tako hitri progi v taki konkurenci zadaj, se ne da priklopit. Zadovoljen sem, pičimo dalje,« je dejal Belak.

»Sobotna tekma v krosu zame ni bila tista tekma, s katero bi se lahko pohvalil, saj sem že po dveh krogih zapeljal v tehnično cono. Bolezen med tednom me je žal bolj izčrpala, kot sem si mislil. Maraton sem štartal z rezervo. Če bodo noge dobre, bom poskusil odpeljati po najboljših močeh. Po eni uri tekme sem se počutil dobro, vozil sem v drugi skupini. Poskušal sem držati stik čim dlje. Zadnji krog so mi malo pošle moči. Vesel sem, da sem se danes bolje počutil in tekmo odpeljal solidno,« je dejal Hribovšek.

»Maraton v Premanturi je postregel z soncem, dežjem, blatom in mokrimi skalami. Startal sem super in povedel dirko. Skupaj z Pečnikom sva spredaj diktirala tempo in se od skupine dobro oddaljila. Skupaj sva v visokem tempu vozila do zadnjega klanca, kjer sem imel težave z želodcem. Hitro sem jih uspel rešiti in v nenormalnem tempu privozil drugo mesto. Super vikend z super družbo,« je razmišljal Žle.

PR Calcit Bike Team
9
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here