Senijad Ibričić: želimo nadaljevati z zbiranjem točk

0
1601
Domžalčani so z odlično igro na sredini tekmi in visoki zmagi s 6:1 prišli do nove pomembne zmage v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Kapetan Senijad Ibričić, ki je tokrat mrežo nasprotnika zatresel kar trikrat, je prepričan, da je bila kreativna in napadalna igra plod odličnega dela in dobre forme, ki si jo rumeni želijo zadržati tudi v prihodnje.
nkd 16 ibricic
 
“Tovrstne tekme so zelo zahtevne. Si v nekakšni papirnati vlogi favorita, a je ta naziv treba uresničiti še na zelenici. V dvoboj je treba iti maksimalno odločno, zato je bilo zelo pomembno, da smo hitro zadeli in tako prešli v vodstvo. To je povzročilo, da smo imeli nekaj več prostora kot sicer, tako da smo lahko dodobra razvili našo igro, si pripravili serijo priložnosti in zasluženo prišli do zmage. Igrali smo v svojem ritmu, narekovali smo tempo, bili agresivni v vseh conah, popuščali nismo niti po vodstvu s tremi ali štirimi zadetki. Zelo smo veseli te zmage in novih točk, ki so velika motivacija za naprej,” je o receptu za odlično igro in visoko zmago prepričan trikratni strelec proti Triglavu.
Ibričić meni, da sta zadnji dve tekmi, na katerih so Domžalčani vknjižili po tri točke, pokazatelj dobre forme, ki je prišla ob pravem času. “Po tistih dveh nesrečnih tekmah proti Gorici in Olimpiji smo potrebovali zmago, kar nam je uspelo dvakrat zapored. S tem smo dokazali, da smo v dobri formi, da se dvigujemo in kažemo atraktivno ter uigrano igro, a se hkrati zavedamo, da bo potrebno tako igrati še naprej. Močno si želimo vzpostaviti neko kontinuiteto osvajanja točk. Zavedamo se dejstva, da se bo na zadnjih desetih tekmah boj za Evropo le še zaostroval, zato pred nami ni lahka naloga,” meni rumena desetica.
Pot do končnega cilja je še dolga, možnost za nove točke pa so ponuja že to soboto, ko se Domžalčani odpravljajo na težko gostovanje. Tokrat v Maribor. “Najpomembnejše je to, da smo odigrali dobro tekmo in vknjižili nove pomembne točke. Z njimi bo tudi s psihološkega vidika nekoliko lažje, sploh pred gostovanjem v Mariboru, kjer moštvo čaka zelo kakovosten tekmec. Maribor je odlična ekipa, ki se zasluženo nahaja na prvem mestu. Kažejo dobre igre, s širokim kadrom izjemno kakovostnih igralcev pa iz tekme v tekmo kažejo konstanto, ki je v maratonu, kot radi označujemo prvenstvo, zelo pomembna,” meni Ibričić, ki bo sobotno preizkušnjo v Ljudskem vrtu zaradi prejetih kartonov izpustil.
“Verjamemo, da lahko ob kvaliteti igralcev, ki jo imamo, na vsaki tekmi odigramo dobro, ne glede na to, kdo je na igrišču. Vsi fantje dobro delajo in se vedno trudijo po svojih najboljših močeh, zato sem prepričan, da bo tako tudi v soboto. Če se bomo tega držali, bo sledil tudi pozitiven rezultat. Se pa zavedamo, da je Maribor favorit, ki pa se ga zagotovo ne bojimo. Prav nasprotno, prikazati se želimo v čim boljši luči,” je prepričan Ibričić.
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here