Tilen Pečnik: “Zasluženo do novih treh točk”

0
1064

Domžalski nogometaši se s tretjega zaporednega gostovanja vračajo še z drugo zmago v nizu. Tokrat so se po preobratu nove zmage veselili proti Rudarju, ki so ga ugnali z rezultatom 1:2. Za rumene sta zadela Senijad Ibričić in Tilen Pečnik, ki je po doseženem prvencu v dresu Domžal strnil komentar srečanja, hkrati pa se že ozrl proti naslednji preizkušnji. 

nkd 2 pecnik

“Začeli smo dobro, silovito in takoj smo želeli prevzeti pobudo na igrišču. To nam je v uvodnih minutah uspevalo, saj smo si priigrali tudi nekaj odličnih priložnosti. Kmalu so se nato prebudili tudi Velenjčani, ki so zadeli po enem izmed protinapadov. Mogoče nas je ta zadetek malce šokiral, saj smo za malenkost popustili. Rudar se je zares dobro branil in bil v obrambnih nalogah uspešen. Proti koncu prvega dela smo nato vendarle spet prevzeli pobudo in imeli nekaj priložnosti, vendar nam ni uspelo zadeti še pred odmorom,” je prvi del, ki ga je spremljal še s klopi, videl Pečnik.

“V drugem polčasu smo vedeli, kaj moramo storiti in to nam je tudi uspelo. Najprej smo zadeli z enajstih metrov, nato pa smo prišli do zasluženega preobrata. Bili smo zbrani, mirni, potrpežljivo smo napadali, saj smo vedeli, da bo ob dobri prikazani igri prišel tudi zadetek, kar se je na koncu vendarle zgodilo. Povsem zasluženo smo ponovno vpisali tri točke, ki smo jih zelo veseli,” meni 20-letni napadalec.

Prav Pečnik, ki je v igro vstopil v 58. minuti, je bil tisti, ki je dobrih petnajst minut kasneje v kazenskem prostoru Rudarja v mrežo pospravil odbitek in s tem prišel do prvenca v domžalskem dresu. “Seveda sem se zadetka močno razveselil. To je zame prvi zadetek v dresu Domžal, hkrati pa se je izkazal za izjemno pomembnega, saj je ekipa prišla do nove zmage. Prav ekipa zmaga pa je pri vsem včerajšnjem dogajanju tudi najpomembnejša, saj vsi nogometaši garamo za ekipni cilj.” 

Z dobro in napadalno igro, ki Domžalčane krasi že nekaj zadnjih srečanj, so si pripravili tudi veliko priložnosti, kar Pečnika in ekipo navdaja z optimizmom. “Znova smo pokazali, da znamo igrati kreativno in si ustvariti priložnosti za zadetek. Prepričan sem, da je število priložnosti pokazatelj, da res igramo dobro. Kar pa se tiče neučinkovitih zaključkov – bo potrebno to nekoliko popraviti, česar se ne bojim. Bolj bi se bali, če priložnosti za zadetek ne bi bilo,” je prepričana rumena osemindvajsetica.

Časa za počitek ni — že v sredo Domžalčane čaka nova tekma, ko na domačem igrišču gostijo Muro. “Prihaja nov zahteven tekmec. Letos proti Muri še nismo osvojili zmage, zato si jo vsekakor želimo doseči na zadnjem medsebojnem obračunu. Potrebujemo točke v boju za Evropo, saj bolj kot se bo sezona bližala h koncu, bolj se bo boj zaostroval, Mura pa nam je na lestvici vsekakor blizu. Ne bo lahko, vendar sem prepričan, da bi v primeru dobre igre osvojili tudi pozitiven rezultat,” je za konec dodal Pečnik.

NK Domžale

Oglasno sporočilo