Miro z zmago na teku končal havajsko epizodo

0
1080

Miro Kregar z zmago v tekaškem delu SP Ultraman Hawaii 2018 napredoval iz enajstega na peto mesto absolutno in zmago pri veteranih. 

Letošnje svetovno prvenstvo se je bilo v marsičem razlikovalo od predhodnih. Ker je pred časom izbruhnil vulkan Mauna Loa in zalil ceste ter zbrisal z obličja zemlje par vasi, so bili organizatorji primorani spremeniti kolesarsko progo tako prvi, kot drugi dan.  In prvi dan so v 145 km nanizali 2000 višinskih metrov, drugi dan pa v 276 km kar 4000. Plavalni del, 10 km in tekaški del, 84 km pa sta ostala enaka.
Izredno težka plavalna proga zaradi proti toka ves čas, izrodna težka proga drugega dne kolesa in spet izredno težke razmere na teku so botrovali marsikateremu odstopu.
Miro je nastopil rahlo poškodovan, zaradi padca s kolesom tik pred prvenstvom in končal prvi dan na 14. mestu, drugi dan kot sedmi napredoval na 11. mesto, tretji dan pa z zmago v tekaškem delu na skupno 5. mesto in prvi med veterani nad 50 let.
Tako se bo jutri, verjetno, na najboljši možni način končala epopeja 13 nastopov v 20 letih. Absolutna zmaga, 3 druga mesta, 2 tretji mesti, 2 odstopa in vsi ostali med prvih 5. Ter 9 tekaških zmag z petim najboljšim časom vseh časov v 34 letni zgodovini prvenstva – 6 ur in 14 min.
Zapisala: Nataša Planko 
Oglasno sporočilo