Tonči Mujan: Spet pokazali močan karakter ekipe

0
2275

Gost ritem tekem v končnici Prve lige Telekom Slovenije so Domžalčani tokrat nadaljevali z dvobojem proti Celju. Rumeni so tokrat po borbeni predstavi vknjižili novo točko in niz neporaženosti povišali že na sedem tekem.

nkd 13 mujan “Že od začetka srečanja smo želeli prevzeti pobudo, vendar nam to ni povsem uspelo. Tekmec je bil agresiven, zato nismo uspeli uvesti našega visokega ritma, ki nas je krasil večino spomladanskega dela. Igrali smo sicer dokaj dobro, vendar v zaključkih akcij premalo zbrano, kar mogoče na zadnjih nekaj tekmah ni bila povsem naša praksa. Ponovno smo pokazali močan karakter, saj se nismo predali vse do konca in nato ob borbeni igri zasluženo prišli do točke. S tem smo vknjižili nov pozitiven rezultat za nas, zadržali smo prednost pred zasledovalci, kar je v zadnjih trenutkih te sezone izredno pomembno,” je tekmo proti Celju, ki se je končala z zadetkom na vsaki strani in delitvijo točk, ocenil Tonči Mujan.

“Vedeli smo, da nas čaka izjemno motiviran nasprotnik. Celje se še vedno močno bori za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja in zagotovo smo pričakovali, da bodo igrali trdo. Morda nas je to nekoliko presenetilo, vendar nismo zaspali. Tekma je bila izredno dinamična in atraktivna, z veliko priložnostmi. Žal mi je le tega, da jih nismo izkoristili več. Vsekakor bomo tekmo dobro analizirali, pregledali tako dobre kot slabe stvari in se čim bolje pripravili na zadnji dve koli,” še meni 23-letni hrvaški nogometaš.

Že v sredo se sicer Domžalčani odpravljajo na gostovanje v Kranj, kjer bodo hkrati odigrali zadnjo gostujočo tekmo v sezoni, v soboto pa v Športni park prihajajo novopečeni prvaki iz Maribora, kar bo tudi zadnje dejanje aktualne sezone. “Že od samega začetka je bil naš cilj osvojiti vsaj tretje mesto, zato bomo seveda naredili vse, da na tem mestu sezono tudi zaključimo. Čakata nas še dve tekmi, dva dobra nasprotnika, a hkrati tudi dve novi priložnosti, ki bosta zelo koristni v naši pripravi na Evropo in prihodnost, ki prihaja,” je za konec še dodal Mujan, ki je sicer edini nogometaš v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki je v tej sezoni nastopil na prav vseh ligaških tekmah.

NK Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here