Calcitovci blesteli v Kozari

0
1463

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so v nedeljo nadvse uspešno nastopili na mednarodni dirki v Bosni in Hercegovini Kozara UCI C2. Rok Naglič je zmagal v konkurenci moški elite, Boštjan Hribovšek je bil tretji, Gregor Krajnc peti, Mihael Štajnar pa šesti. Med mladinci je bil tretji Blaž Žle in četrti Matic Kranjec Žagar. Maruša Knap je pridirkala do sedmega mesta v konkurenci elite ženske, Janez Vovk pa je končal na tretjem mestu med veterani B.

»Od samega štarta sem bil v ospredju na prvi in drugi poziciji. Bila je dobra borba vse do konca, ko sem v zadnjem krogu pritisnil gas do konca in ušel Ukrajincu ter si tako priboril zmago in novih 30 točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. Z dirko sem zadovoljen,« je povedal najboljši Slovenec v tej sezoni Naglič.

»Hitra in ne preveč tehnična proga mi ni najbolj ležala. Od starta sem ostal zadaj, prehitevati se ni dalo, prva dva kroga sem vozil od tretje do pete pozicije, nato pa sem v nepravem trenutku ostal zadaj in je vsako sekundo težko nadoknaditi. Približal sem se četrtemu mestu, a je bilo zaostale za krog težko prehitevati. Tako sem končal na petem mestu in privozil 10 UCI točk,« pa je opisal Krajnc.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here